Γαλλικό ψωμί. Ένα ψωμί με γαλλική φινέτσα εύκολο στην παρασκευή του, ιδανικό για τα σάντουιτς των μικρών μας φίλων και όχι μόνο .Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια , ξηρής μαγιάς
- 1½ κ.γλ. αλάτι
- 2 φλ. χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. μπομποτάλευρο
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι, τη μαγιά, και 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό και χτυπάμε το μείγμα σε μίξερ (με το φτερό).
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι που περίσσεψε, & το αλάτι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας αλεύρι αν χρειαστεί, ώστε να έχουμε μια σφιχτή και ελαστική ζύμη.
Δίνουμε στη ζύμη μας στρογγυλό σχήμα και την τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο μπολ.
Την αναποδογυρίζουμε μια φορά και τη σκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξαναζυμώνουμε ελαφρά και χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο. Τοποθετούμε τα δύο κομμάτια σε αλευρωμένη επιφάνεια, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
Ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης και τους δίνουμε ορθογώνιο σχήμα.
Ξεκινώντας από την μακρύτερη πλευρά, τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και σφραγίζουμε τις άκρες καλά, αφού προηγουμένως τις έχουμε βρέξει για να κολλήσουν μεταξύ τους.
Λαδώνουμε μια κόλλα ψησίματος καλά και την πασπαλίζουμε με μπομποτάλευρο.
Τοποθετούμε τα ρολά στην κόλλα προσέχοντας να είναι η ραφή προς τα κάτω.
Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι του αυγού με μια κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε τα ρολά.
Σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος, για 35 με 40 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC
Με ένα μυτερό μαχαίρι, κάνουμε 3 με 4 διαγώνιες χαρακιές, περίπου 1/2 εκατοστό, κατά μήκος κάθε φρατζόλας.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Αλείφουμε ξανά με το μείγμα του αυγού που φτιάξαμε νωρίτερα.
Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ακόμα, έως ότου το ψωμί μας είναι έτοιμο. Εάν χρειαστεί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην “αρπάξει” από πάνω.
Βγάζουμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι.
Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι