Ζύµη για πίτσα

    0
    Ζύµη για πίτσα. Η καλύτερη συνταγή για σπιτική ζύμη πίτσας.
    Ζύµη για πίτσα. Η καλύτερη συνταγή για σπιτική ζύμη πίτσας.
    Print Friendly, PDF & Email

    Ζύµη για πίτσα. Η καλύτερη συνταγή για σπιτική ζύμη πίτσας. Όσοι τη δοκιμάσατε, δεν την αλλάζετε με καμία άλλη, αφράτη τραγανή ταυτόχρονα και πολύ πολύ νόστιμη

    ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ:
    Ελληνική πίτσα με 4 τυριά

     

    ༺ I will be happy if you SUBSCRIBE to my channel on Youtube 

    Follow me on instagram!!! 🍮 🍓 ༻

    ༺ Follow me on Twitter !!! 🍮 🍓 ༻

     

    Συστατικά

    • 500 γραμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί ή 00)
    • 320 ml χλιαρό νερό
    • 1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ. ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
    • 1 πρέζα ζάχαρη
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1½ κ.γλ. αλάτι
    • λίγο καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα της ζύμης

     

    Εκτέλεση

    Για να φτιάξουμε τη ζύμη, βάζουμε σε ένα μπολ το δυνατό αλεύρι για πίτσα και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Κάνουμε λακούβα στο κέντρο.

    ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ:
    Καυτερή πίτσα με 4 αλλαντικά

    Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το νερό και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη.

    Ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά στο αλεύρι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο νερό, και όλο μαζί το ρίχνουμε στο αλεύρι. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε κυκλικά, από το κέντρο προς τα έξω. Όταν γίνει μάζα η ζύμη (θα είναι αραιή), αδειάζουμε όλα τα υλικά στον πάγκο, καθώς και όσο αλεύρι έχει μείνει στον πάτο του μπολ.

    Με αλευρωμένα χέρια αρχίζουμε και ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις. Κάνουμε τραβήγματα στη ζύμη, ανοίγοντάς τη και ξαναμαζεύοντάς τη.

    Η ζύμη για πίτσα πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.

    ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ:
    Πίτσα με λαζάνια σε ρολάκια!

    Λαδώνουμε ή αλευρώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή 1 ώρα σε ζεστό σημείο.

    Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια. Φτιάχνουμε 4 πίτσες με διάμετρο 25 εκ. περίπου η κάθε μία. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης είτε με τις άκρες των δαχτύλων, πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με πλάστη αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και πιο τραγανή. Φροντίζουμε περιμετρικά να δημιουργηθεί αυλάκι.

    Πασπαλίζοντας το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο πετυχαίνουμε πιο τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της πίτσας.

    Η ζύμη για πίτσα, διατηρείται στο ψυγείο για τρεις μέρες καλυμμένη με μεμβράνη και δύο μήνες στην κατάψυξη.

    Αν έχετε φούρνο με αντιστάσεις, προθερμαίνετε στους 220-230 βαθμούς C. Ακουμπήστε κάτω κάτω στο φούρνο σας αναποδογυρισμένο ταψί. Ανοίξτε τη ζύμη πίτσας πάνω στο ξύλο ή στον πάγκο που έχετε πασπαλίσει το καλαμποκάλευρο. Απλώστε σάλτσα ντομάτας και τα υλικά που θέλετε, τραβήξτε τη και ακουμπήστε τη στο καυτό ταψί. Ψήστε για περίπου 8-10 λεπτά.

    Για να δώσετε στη ζύμη της πίτσας αρώματα, μπορείτε να βάλετε αποξηραμένη ρίγανη ή βασιλικό ή θυμάρι που ταιριάζουν πολύ.

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Μην ξεχάσεις να βαθμολογήσεις αυτή τη συνταγή!

    Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να τη βαθμολογήσεις!

    Μέσος όρος 5 / 5. Βαθμολογίες: 1

    Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι στιγμής! Βαθμολόγησε πρώτος.

    Βρήκες το πόστ χρήσιμο; 🙂

    Αν θέλεις ακολούθησε με στα social media!

    Ζύµη για πίτσα. Η καλύτερη συνταγή για σπιτική ζύμη πίτσας.

    Διάβασες ως εδώ;; Αν σου άρεσε …. Δημοσιευσέ τη συνταγή στο X, ( formerly Twitter )