Πουτίγκα (Καρυδόπιτα με κρέμα) σκέτος αφρός. Είναι μια συνταγή για καρυδόπιτα με κρέμα και κανέλα. Ένα γλυκό που σου θυμίζει σπιτική πάστα. Δείτε όλα τα μυστικά για να φτιάξετε την πιο νόστιμη και αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε την με σπάτουλα για να αφρατέψει και να γίνει αέρινη.
Συστατικά
Καρυδόπιτας
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
6 αυγά
100 γρ ζάχαρη.
155 γρ αλεύρι.
1 φάκελ. μπέικιν.
2 κ γ κανέλα.
μισο κ γ γαρύφαλλο.
125 γρ καρύδια ψιλοκομμένα.
Σιρόπι
3 ποτήρια νερό.
3 ποτήρια ζάχαρη.
1 κ σ μέλι.
μισό λεμόνι.
βράσιμο 5 λεπτά!
ΚΡΕΜΑ Υλικά
1 λίτρο γάλα.
5 κ σ ζαχαρη.
4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ.
2 κ.σ.γεματες αλεύρι.
1 βανίλια.
50 γρ βούτυρο.
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί.
Εκτέλεση
Καρυδόπιτας:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά -σιγα
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαριζ
Λαδωνουμε το ταψί (28ν) ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 β.προθ.αντιστασεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο
Σιροπιαζουμε κρύο γλυκό – ζεστό σιρόπι
ΚΡΕΜΑ Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολακι λίγο γάλα από το κρύο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κορν
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί
Ρίχνουμε το μίγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει
Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την βανίλια
Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη
Όταν κρυώσει τελείως την αφρατευουμε με το μίξερ
Και τέλος ρίχνουμε την σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά με μαριζ
Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό
Ρίχνουμε και πάνω της κανελα-καρυδια και το βάζουμε στο ψυγείο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Προσαρμογή από συνταγή: Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
