Ψωμάκια PRETZEL . Αυτά τα μαλακά και νόστιμα ψωμάκια με pretzel ταιριάζουν πολύ με το δείπνο ή το μεσημεριανό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ψωμάκια για burger, ψωμάκια σάντουιτς ή ψωμάκια για hot dog!
Είναι τέλεια αν θέλετε να αναβαθμίσετε τα χάμπουργκερ σας και να φτιάξετε μπιφτέκια πρέτσελ καθώς η γεύση τους είναι απίστευτα νόστιμη.
Αυτή η γερμανική συνταγή χρησιμοποιεί μαγειρική σόδα αντί για αλισίβα για να δημιουργήσει την χαρακτηριστική με βαθύ καφέ χρώμα κρούστα. Είναι μια συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε εύκολα για να φτιάξετε τα δικά σας ψωμάκια με κουλούρια στο σπίτι!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
Ζύμη
-
- 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι ψωμιού, λιωμένο με κουτάλες και ισοπεδωμένο
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαία ξηρή μαγιά (γρήγορη μαγιά)
- ½ φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 ½ κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Αλκαλικό διάλυμα
- 2 λίτρα νερό
- 6 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
Συμβουλή : Για τέλεια αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ζυγαριά κουζίνας και ζυγίστε όλα τα υλικά. Τα γραμμάρια είναι πιο ακριβή από τα κύπελλα.
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ με εξάρτημα με γάντζο, προσθέστε το αλεύρι για ψωμί, το αλάτι, τη μαγιά, το νερό, το γάλα και το μέλι και ζυμώστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν για περίπου 3-4 λεπτά.
-
Προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο και ζυμώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι η ζύμη αρχίζει να ξεχωρίζει, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Θα στρώσει μόλις ενσωματωθεί το βούτυρο.
-
Μόλις ενσωματωθεί όλο το βούτυρο, αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια προς υψηλή και ζυμώστε για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και απαλή, να μοιάζει με πηλό και να περάσει τη δοκιμή του τζαμιού. Είναι μια σατινέ και απαλή ζύμη που είναι σκληρή και κρατά το σχήμα της. Εάν διαπιστώσετε ότι πρέπει να ζυμώσετε μερικά λεπτά περισσότερο για να περάσετε τη δοκιμή του τζαμιού, δώστε στη ζύμη ένα μικρό διάλειμμα για λίγα λεπτά για να αποφύγετε την υπερθέρμανση της ζύμης. Διαφορετικά, η μαγιά θα μπορούσε να σακατέψει.
-
Ψεκάστε ελαφρά ένα δοχείο ίσιας όψης με λάδι, τυλίξτε τη ζύμη σε μπάλα και τοποθετήστε τη ζύμη στο δοχείο. Γυρίζουμε τη ζύμη μερικές φορές μέχρι να καλυφθεί ελαφρά με λάδι από όλες τις πλευρές. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 10-20 λεπτά μέχρι να μεγαλώσει περίπου 10-20%. Στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να ξεκουραστεί όλο το βράδυ, περίπου 8-12 ώρες. Θα διπλασιαστεί τουλάχιστον σε αυτό το διάστημα.
-
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνετε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 45-60 λεπτά.
-
Βγάζουμε τη ζύμη από το δοχείο, την πλάθουμε χοντρικά σε τετράγωνο και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
-
Πάρτε ένα κομμάτι ζύμης, τυλίξτε το σε μπάλα και ξεφουσκώστε το όσο το τυλίγετε. Στη συνέχεια τεντώστε τη ζύμη από την πλευρά που είναι πιο μακριά από εσάς και διπλώστε τη στο κέντρο. Στη συνέχεια περιστρέψτε τη ζύμη κατά περίπου 45°, τεντώστε τη ζύμη πιο μακριά από εσάς και διπλώστε την πάνω από την προηγούμενη πτυχή και πάνω από το κέντρο. Επαναλάβετε αυτό 6-8 φορές. Θα παρατηρήσετε ότι η ζύμη δημιουργεί ένταση και γίνεται πιο σφιχτή με κάθε δίπλωμα. Ο στόχος είναι να έχετε μια στρογγυλή μπάλα με όλες τις ραφές στη μία πλευρά.
-
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη ραφή της μπάλας ζύμης προς τα κάτω, κουκουλώστε την απαλά με το ένα χέρι και σχηματίστε σχήμα C με το χέρι σας. Μετακινήστε τη ζύμη με το χέρι σας με κυκλικές κινήσεις και πιέστε την απαλά πάνω στην επιφάνεια εργασίας για να δημιουργήσετε ένταση, τεντώστε την επιφάνεια της ζύμης και κλείστε τις ραφές στο κάτω μέρος. Κάντε το απαλά χωρίς να σκίσετε την επιφάνεια της ζύμης και μην καταπονήσετε υπερβολικά τη ζύμη. Αν χρειαστεί, σφραγίστε τις ραφές με τα δάχτυλά σας τσιμπώντας τη ζύμη.
-
Σκεπάζετε τις μπάλες της ζύμης με ένα ελαφρώς υγρό χαρτί κουζίνας και αφήνετε να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν κατά 50%.
-
Στο μεταξύ, στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη. Επίσης, προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F (204°C).
-
Για να προετοιμάσετε το αλκαλικό διάλυμα, προσθέστε το νερό και τη μαγειρική σόδα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε σε δυνατή φωτιά.
-
Βράζουμε τα ψωμάκια στο διάλυμα μαγειρικής σόδας για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Μην στριμώχνετε την κατσαρόλα και δουλεύετε σε παρτίδες. Αφαιρέστε τα ψωμάκια από το νερό με ένα skimmer και τοποθετήστε τα στο έτοιμο φύλλο ψησίματος σε απόσταση περίπου 4 ιντσών (10 cm) μεταξύ τους. Η επιφάνεια θα φαίνεται ανώμαλη , αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.
-
Χτυπήστε τα ψωμάκια με ξυράφι ή πολύ κοφτερό μαχαίρι. Κόψτε ένα μεγάλο x σε όλη την επιφάνεια από άκρη σε άκρη, περίπου ⅛ έως ¼ ίντσας βάθος (3-6 mm). Ψήνουμε για 16-19 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
-
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.alsothecrumbsplease.com/
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .