Ψωμί σίκαλης, απλό, γρήγορο και εύκολο

    0
    274

    Ψωμί σίκαλης, απλό, γρήγορο και εύκολο. Ψωμί σίκαλης, απλό, γρήγορο και νόστιμο, βήμα προς βήμα οδηγίες από την αρχή μέχρι το τέλος.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • 400g  αλεύρι σίκαλης
    • 200g  Λευκό αλεύρι ψωμιού
    • 400ml  ζεστό νερό 35°C
    • 2 κ.γ / 7g στιγμιαία ή ενεργή αποξηραμένη μαγιά, ή φρέσκια 20g
    • 2 κ.γ / 30g / μαύρη μελάσα
    • 1 κ.γ. / 8g Αλάτι
    • 2 κ.γ / 30g /  Φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο
    • 1 κ.γ. / 8g Ζάχαρη
    • Λευκό αλεύρι για σκόνισμα

     

    Εκτέλεση

    • Προσθέστε τη μαγιά  στο ζεστό νερό, περιμένετε  να ενεργοποιήθει (φυσαλίδες θα πρέπει να εμφανίζονται στην κορυφή, αν δεν εμφανίζεται δραστηριότητα μετά από 10 λεπτά τότε η μαγιά σας είναι νεκρή, και χρειάζεται αντικατάσταση)
    • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ζεστό μπολ και ανακατεύουμε με το αλάτι.
    • Μόλις ενεργοποιηθεί με επιτυχία η μαγιά, προσθέτουμε το υγρό και το λάδι στο αλεύρι στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας.
    • Καλύψτε το μπολ και αφήστε το να αυξηθεί για τουλάχιστον μία ώρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία της κουζίνας σας, αυτό μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου σας .
    • Αφού η ζύμη έχει αυξηθεί, γυρίστε το σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 3 έως 4 λεπτά, είναι αρκετά  κολλώδης ζύμη έτσι θα πρέπει να τη σκονίσετε με αλεύρι  μερικές φορές, αλλά χρησιμοποιήστε όσο λιγότερο αλεύρι είναι δυνατόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό αλεύρι ψωμιού για το σκόνισμα.
    • Μορφοποιήστε τη ζύμη σε σχήμα καρβελιού και τοποθετήστε σε λαδωμένο ταψί, καλύψτε με μια ελαφριά στεγνή πετσέτα και αφήστε να αυξηθεί για τουλάχιστον 30 λεπτά, για άλλη μια φορά, ανάλογα με τη θερμοκρασία στην κουζίνα σας.
    • Όταν απομένουν περίπου 10 λεπτά ώσπου να φουσκώσει η ζύμη μας, τοποθετήστε ένα δίσκο με νερό στο κάτω ράφι στο φούρνο σας και στη συνέχεια, προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα
    • Μόλις η ζύμη έχει αυξηθεί σκονίστε με λίγο αλεύρι,  το καρβέλι και  στη συνέχεια, τοποθετήστε το ταψί σας στο προθερμασμένο φούρνο, (το ακόλουθο βήμα είναι προαιρετικό) κάνετε σπρέι μέσα στο φούρνο με λίγο νερό για επιπλέον τραγανότητα. Ρυθμίστε το χρονόμετρο για 35 λεπτά.
    • Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο μετά τα 35 λεπτά και τοποθετούμε σε μία σχάρα

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι. 
    Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩΡολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι. με € 33,25 - VendoraHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι