Ραβανί αφράτο πεντανόστιμο. Φτιάξτε αυτό το ραβανί φίλες μου. Γίνεται εύκολα, γρήγορα, πετυχαίνει, φουσκώνει, δεν ξεφουσκώνει και γίνεται αφρός!
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- 1 κουπα ζαχαρη
- 6 αυγα
- 1 κουπα αλευρι
- 1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
- 4 κ.σ γάλα
- 1 βανιλια
- 2 κ.γ μπεικιν
- ξυσμα 1 λεμονιου
- ** ~ ΣΙΡΟΠΙ
- 4 κουπες ζαχαρη
- 4 κουπες νερο
- 1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
- φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου
- 1 βανιλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα τα στερεά μας: το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ,1 πρέζα αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 5 λεπτά. Προσθέτω το γάλα, ξύσμα, βανίλια.
Τέλος ανακατεύοντας με σπάτουλα προσθέτουμε τα στερεά υλικά.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψακι 25×35 εκ.Ψήνουμε στους 175°C για περίπου 35 – 40 λεπτά. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 πάνω κάτω. Ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά και 3 λεπτάκια μόνο κάτω.
** ~ Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 5-6 λεπτά. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με κρύο σιρόπι. Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.
** Σωστό σιρόπιασμα του ραβανί Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το ραβανί, το χαράζουμε με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα, με το ΚΡΥΟ σιρόπι.
ΔΕΣ ΕΔΩ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΡΑΒΑΝΙ
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
[the_ad id=”2432″