Σάμαλι από την Κωνσταντινούπολη. Ονειρεμένο σιροπιαστό γλυκό , αρωματισμένο με μαστίχα . Μία πολύ πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ επιτυχημένο
αποτέλεσμα ! Ζουμερό και πολύ απολαυστικό !
Αφράτο και ελαφρύ . Μοσχοβολάει μαστίχα το σπίτι !
Συστατικά
Για το Σάμαλι
1 κ.γλ. μαστίχα τριμμένη
3 φλ.τσαγ. σιμιγδάλι ψιλό
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ.γλ. σόδα
3 κ.γλ. baking powder
1 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
1 ½ φλ. τσαγιού γάλα
8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Για το σιρόπι
6 φλ.τσαγ. ζάχαρη
3 φλ.τσαγ. νερό
8 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
4 κ.σ. μέλι
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το γλυκό μας παίρνοντας ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το baking powder, το γιαούρτι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και γίνει ένας παχύς και αφράτος χυλός. Τέλος, ρίχνουμε τη μαστίχα (αφού προηγουμένως την έχουμε χτυπήσει με μία κουταλιά ζάχαρη σε ένα γουδί), το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί 35 εκ., το οποίο το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε καλά. Στην συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα, όπως δείχνει και το βίντεο παρακάτω. Σκεπάζουμε το ταψί με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ προ θερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το σάμαλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι. Έτσι λοιπόν παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βράσει για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι.
Αφού είναι έτοιμο και το σιρόπι μας, περιχύνουμε προσεκτικά το σάμαλι με το καυτό σιρόπι.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αφήνουμε το σάμαλι για 7 ώρες να απορροφήσει το σιρόπι και να μελώσει.
Το σάμαλι μας είναι έτοιμο και μπορείτε να το σερβίρετε με παγωτό, που ταιριάζουν πολύ γευστικά!
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Προσαρμογή από συνταγή: https://www.xrysessyntages.gr/
