Σοκολατένια μάφιν με πορτοκάλι.
Συστατικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο άγλυκο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 120 ml ηλιέλαιο
- 240 ml γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετήστε χαρτάκια για μάφιν σε μια φόρμα για μάφιν.
2. Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
3. Ανακατέψτε τα υγρά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη, τα αυγά, το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
4. Ενώστε τα υλικά: Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας, αν χρησιμοποιείτε.
5. Γεμίστε τις θήκες: Γεμίστε τις θήκες για μάφιν κατά τα 2/3.
6. Ψήστε: Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγει καθαρή.
7. Αφήστε να κρυώσουν: Αφήστε τα μάφιν να κρυώσουν για λίγο στη φόρμα και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Μυστικά για επιτυχία:
• Για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ξύσμα πορτοκαλιού.
• Αν δεν έχετε ξινόγαλα, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γιαούρτι ή με γάλα στο οποίο θα προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
• Για να γίνουν πιο σοκολατένια, μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια σοκολάτας στο μείγμα.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________