Σοκολατόπιτα Απλά μαγική. Μαγική σοκολατόπιτα! Για τους λάτρεις τις σοκολάτας!!!!
Συστατικά
200 γρ αλεύρι φαριν up
250 γρ ζάχαρη
35 γρ κακάο
320 γρ γάλα
100 γρ ηλιέλαιο
3 αυγά
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Σιρόπι υλικά
300 γρ ζάχαρη
300 γρ νερό
2 κ σ κακάο
1 πορτοκάλι φλούδα
Επικάλυψη υλικά – γκανάς
125 γρ σοκολάτα υγείας η κουβερτούρα
50 γρ γάλα
30 γρ βούτυρο
1 κουτ σούπας μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και μετά προσθέτουμε το γάλα και το λάδι.
Μετά προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και με την μαρίζ Ομογενοποιούμε το μείγμα.
Λαδώνουμε το σκεύος που θα ψήσουμε την σοκολατόπιτα (28Χ30) στρογγυλό ταψάκι .
Βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι με την φλούδα πορτοκάλι χωρίς το κακάο
Βράζουμε για 5 λεπτά και αφαιρούμε από την φωτιά .
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο .
Όταν ψηθεί η σοκολατόπιτα την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά να σπάσει η πολύ θερμοκρασία.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το σιρόπι σοκολάτας αφού αφαιρέσουμε πρώτα την φλούδα πορτοκάλι και προσθέσουμε το κακάο και ανακατέψουμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.
Γκανάς σοκολάτας
Σε Μπεν-Μαρί (Bain-Marie) λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο .
Βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μέλι.
Το ρίχνουμε πάνω από την σοκολατόπιτα και κουνώντας δεξιά αριστερά φροντίζουμε να πάει παντού. Κρυώνει και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Προσαρμογή από συνταγή: xrysessyntages.gr
