Home Πίτα Nocturne, αέρινη, ελαφριά, τρυφερή, με μυρωδάτα κομμάτια μανταρίνι

    Πίτα Nocturne, αέρινη, ελαφριά, τρυφερή, με μυρωδάτα κομμάτια μανταρίνι

    0
    286

    Πίτα Nocturne, αέρινη, ελαφριά, τρυφερή, με μυρωδάτα κομμάτια μανταρίνι Αέρινη, ελαφριά, ντελικάτη, με μυρωδάτες φέτες μανταρίνι, η πίτα Nocturne θα εκτιμηθεί από όλους όσους τη δοκιμάσουν.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • Τυρί κότατζ 150 γρ.,
    • Φυτικό λάδι – 4 κουταλιές της σούπας,
    • Αυγό – 1 τεμ.,
    • Ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας,
    • Αλεύρι – 1,75 φλιτζάνια,
    • Μπέικιν πάουντερ – 5 γρ.
    • Για τη γέμιση:

      • Αυγά – 3 τεμ.,
      • Φρέσκα μανταρίνια – 600 γρ., (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδάκινα)
      • 1 λεμόνι
      • Βούτυρο – 100 γρ.,
      • Ζάχαρη – 150 γρ.,
      • Τυρί cottage – 750 γρ.,
      • Κρέμα γάλακτος – 225 g,
      • Μπέικιν πάουντερ – 1 κουτ

     

    Εκτέλεση

    1. Ανακατεύουμε το cottage cheese με το φυτικό λάδι με ένα μίξερ, προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε τη ζύμη.
      Στη συνέχεια ανοίγετε τη ζύμη και τη βάζετε σε λαδόκολλα, φτιάχνετε τις ψηλές πλευρές της ζύμης και ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση τη βάζετε στο ψυγείο.
    2. Για τη γέμιση, χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, τους χτυπάμε και τους βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Από το πλυμένο λεμόνι τρίψτε 1 κ.γ. μεγάλο. ξύσμα και στύβουμε 1 κ.γ. μεγάλο. χυμό λεμονιού.
    3. Χτυπάμε με μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών. Προσθέστε τυρί cottage, κρέμα γάλακτος, μπέικιν πάουντερ, ξύσμα λεμονιού και χυμό, ανακατέψτε τα πάντα καλά. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μανταρίνια, τα καθαρίζουμε από τις μεμβράνες και βάζουμε τις μισές φέτες στη γέμιση. Τα μανταρίνια μπορούν να αντικατασταθούν με φρέσκες ή κονσέρβες φέτες ροδάκινου. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα χτυπημένα ασπράδια. Για άλλη μια φορά ανακατεύουμε πολύ καλά.
    4. Βγάζουμε τη φόρμα με τη ζύμη από το ψυγείο, απλώνουμε τη μάζα του τυροπήγματος, βαθαίνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες μανταρίνι και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
    5. Αν το επάνω μέρος αρχίσει να ροδίζει πολύ, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Σερβίρετε το κέικ στο τραπέζι μόνο αφού κρυώσει.

    Καλή όρεξη!!!

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.

    Δείτε το με κλικ ΕΔΩΡολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.HOT Προσφορά My Vendora .

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap