Γλυκό Ψυγείου με κρέμα και σφολιάτα

    1
    Γλυκό Ψυγείου με κρέμα και σφολιάτα - Syntages-matinas.gr
    Γλυκό Ψυγείου με κρέμα και σφολιάτα - Syntages-matinas.gr

    ΠΑΤΗΣΕ ΛΑΙΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ 

    Γλυκό Ψυγείου με κρέμα και σφολιάτα. Όταν έχω λίγα λεπτά, φτιάχνω αυτό το πανεύκολο γλυκό και όλοι λένε WOW!

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! 👉 https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ 🔔 ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    Συστατικά

    Υλικά
    – 1 ρολό φύλλο σφολιατα 230g

    • Για την κρέμα:
    – 1 αυγό
    – 60 γραμμάρια ζάχαρης
    – βανιλίνη
    – 10 γραμμάρια αλεύρι 00
    – 200 ml γάλακτος
    – 30 γραμμάρια βουτύρου
    – 200 ml κρέμα γάλακτος

    • Να διακοσμήσω:
    – Φιλε αμυγδάλου (70g)

     

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε το γλυκό μας ανοίγουμε τη σφολιάτα επάνω στον πάγκο μας και κόβουμε σε λωρίδες των 2 εκατοστών στησυνέχεια τοποθετούμε τις λωρίδες σφολιάτας σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος σε απόσταση περίπου 1 με 2 cm σε κάθε λωρίδα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το αυγό τη ζάχαρη το μπέικιν πάουντερ τη βανίλια και ξεκινάμε να ανακατεύουμε μεμία μαρίζ έως ότου πάρουμε μία λεπτή κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε και τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε
    το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με την κρέμα στη συνέχεια αδειάζουμε την κρέμα μέσα σε ένα γυάλινο μπολ τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία εφάπτεται πάνω στην κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο.

    Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί.
    Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη ρίχνουμε μέσα στη σαντιγί κουταλιά-κουταλιά ενώ χτυπάμε με το μίξερ για να ενσωματωθεί και συνεχίζουμε έως ότου εξαντληθεί όλη η κρέμα.

    Στρώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο μας και απλώνουμε τρεις κουταλιές της κρέμας σε ένα παραλληλόγραμμο τοποθετούμε επάνω στην κρέμα 6 από τις ψημένες ράβδους σφολιάτας κολλητά η μία στην άλλη και από πάνω ξανά τοποθετούμε πάλι κρέμα.

    Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία έως ότου σχηματίσουμε τέσσερα επίπεδα. στο τέλος με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγουμε σε ρόλο όλο το γλυκό μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

    Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο το καλύπτουμε με φιλέ αμυγδάλου και το γλυκό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

     

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!! 

     

     

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here