Σουβλάκια μοσχαρίσια μαριναρισμένα με σκόρδο. Αυτά τα σουβλάκια είναι φτιαγμένα με συστατικά εμπνευσμένα από τις γεύσεις του Ιράν
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- Παρασκευή 20 λεπτά
- Μαγείρεμα 10 λεπτά
- Μαρινάρισμα 24 h
- Κάνει 8 σουβλάκια
Συστατικά
1/3 φλιτζάνι (75 ml) ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι (60 ml) σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
2 κουταλιές της σούπας (30 ml) ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
(1 κιλό) φιλέτο μινιόν ή μπριζόλα, κομμένο σε μεγάλους κύβους
8 μεταλλικά σουβλάκια ή ξύλινα σουβλάκια μουσκεμένα σε νερό για 30 λεπτά
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, το πιπέρι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε να πήξει καλά.
Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα για φιλέτο μινιόν ή 24 ώρες για τη μπριζόλα flap (βλ. σημείωση).
Στραγγίζουμε το κρέας και πετάμε τη μαρινάδα. Περάστε το κρέας σε σουβλάκια.
Προθερμάνετε το γκριλ, ρυθμίζοντας τους καυστήρες στο υψηλό. Λαδώνουμε τη σχάρα.
Ψήστε τα σουβλάκια στη σχάρα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν ροζ.
Αλατίζουμε ελαφρά (η μαρινάδα είναι ήδη αλατισμένη).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Για φθηνότερα σουβλάκια, επιλέγουμε flap steak αντί φιλέτο μινιόν. Σε αυτή την περίπτωση, μαρινάρετε το κρέας για 24 ώρες για να μαλακώσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Προσαρμογή από συνταγή: https://www.ricardocuisine.com/