Σουβλάκια μοσχαρίσια μαριναρισμένα με σκόρδο

    0
    324

    Σουβλάκια μοσχαρίσια μαριναρισμένα με σκόρδο. Αυτά τα σουβλάκια είναι φτιαγμένα με συστατικά εμπνευσμένα από τις γεύσεις του Ιράν

     

    • Παρασκευή 20 λεπτά
    • Μαγείρεμα 10 λεπτά
    • Μαρινάρισμα 24 h
    • Κάνει 8 σουβλάκια

    Συστατικά

    1/3 φλιτζάνι (75 ml) ελαιόλαδο

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    1/4 φλιτζάνι (60 ml) σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

    2 κουταλιές της σούπας (30 ml) ξύδι βαλσάμικο

    2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

    1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού

    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

    (1 κιλό) φιλέτο μινιόν ή μπριζόλα, κομμένο σε μεγάλους κύβους

    8 μεταλλικά σουβλάκια ή ξύλινα σουβλάκια μουσκεμένα σε νερό για 30 λεπτά

     

    Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, το πιπέρι και το σκόρδο.

    Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε να πήξει καλά.
    Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα για φιλέτο μινιόν ή 24 ώρες για τη μπριζόλα flap (βλ. σημείωση).

    Στραγγίζουμε το κρέας και πετάμε τη μαρινάδα. Περάστε το κρέας σε σουβλάκια.

    Προθερμάνετε το γκριλ, ρυθμίζοντας τους καυστήρες στο υψηλό. Λαδώνουμε τη σχάρα.

    Ψήστε τα σουβλάκια στη σχάρα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν ροζ.

    Αλατίζουμε ελαφρά (η μαρινάδα είναι ήδη αλατισμένη).

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ
    Για φθηνότερα σουβλάκια, επιλέγουμε flap steak αντί φιλέτο μινιόν. Σε αυτή την περίπτωση, μαρινάρετε το κρέας για 24 ώρες για να μαλακώσει.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    Προσαρμογή από συνταγή: https://www.ricardocuisine.com/

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροMiso και Κοτόπουλο τζίντζερ
    Επόμενο άρθροStorm King Κοκτέιλ
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!