Σουβλάκια μοσχαρίσια μαριναρισμένα με σκόρδο

    0
    193

    Σουβλάκια μοσχαρίσια μαριναρισμένα με σκόρδο. Αυτά τα σουβλάκια είναι φτιαγμένα με συστατικά εμπνευσμένα από τις γεύσεις του Ιράν

     

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    • Παρασκευή 20 λεπτά
    • Μαγείρεμα 10 λεπτά
    • Μαρινάρισμα 24 h
    • Κάνει 8 σουβλάκια

    Συστατικά

    1/3 φλιτζάνι (75 ml) ελαιόλαδο

    1/4 φλιτζάνι (60 ml) σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

    2 κουταλιές της σούπας (30 ml) ξύδι βαλσάμικο

    2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

    1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού

    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

    (1 κιλό) φιλέτο μινιόν ή μπριζόλα, κομμένο σε μεγάλους κύβους

    8 μεταλλικά σουβλάκια ή ξύλινα σουβλάκια μουσκεμένα σε νερό για 30 λεπτά

     

    Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, το πιπέρι και το σκόρδο.

    Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε να πήξει καλά.
    Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα για φιλέτο μινιόν ή 24 ώρες για τη μπριζόλα flap (βλ. σημείωση).

    Στραγγίζουμε το κρέας και πετάμε τη μαρινάδα. Περάστε το κρέας σε σουβλάκια.

    Προθερμάνετε το γκριλ, ρυθμίζοντας τους καυστήρες στο υψηλό. Λαδώνουμε τη σχάρα.

    Ψήστε τα σουβλάκια στη σχάρα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν ροζ.

    Αλατίζουμε ελαφρά (η μαρινάδα είναι ήδη αλατισμένη).

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ
    Για φθηνότερα σουβλάκια, επιλέγουμε flap steak αντί φιλέτο μινιόν. Σε αυτή την περίπτωση, μαρινάρετε το κρέας για 24 ώρες για να μαλακώσει.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    Προσαρμογή από συνταγή: https://www.ricardocuisine.com/

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !