Miso και Κοτόπουλο τζίντζερ. Αυτή η συνταγή για στήθος κοτόπουλου miso και τζίντζερ μπάρμπεκιου είναι πραγματικά χρήσιμη. Φτιάχνεται εύκολα και θα είναι τέλειο για να ετοιμάσετε ένα υπέροχο βραδινό. Συνδυάζοντας σάλτσα σόγιας, τζίντζερ, miso και ξύδι ρυζιού, η μαρινάδα προσδίδει υπέροχες ασιατικές γεύσεις στο πιάτο. Αυτός είναι ο τέλειος συνδυασμός για ένα καλοκαιρινό βραδινό δείπνο.
- Παρασκευή 10 λεπτά
- Μαγείρεμα 12 λεπτά
- Μαρινάρισμα 2 h
Συστατικά
- 3 κουταλιές της σούπας (45 ml) φυτικό λάδι
- 3 κουταλιές της σούπας (45 ml) νερό
- 3 κουταλιές της σούπας (45 ml) miso ( Το μίσο (ιαπωνικά: みそ ή 味噌) είναι παραδοσιακό ιαπωνικό καρύκευμα το οποίο παράγεται από ζυμωμένους καρπούς σόγιας, μαζί με αλάτι και κότζι )
- 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) ρύζι τη φορά
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας (10 ml) sambal oelek. ( Αποτελεί καυτερή σάλτσα από ποικιλία καυτερών τσίλι πιπεριών. Είναι γνωστή στις κουζίνες της Ινδονησίας και της Μαλαισίας. Συστατικά: κόκκινες πιπεριές, αλάτι)
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
Εκτέλεση
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και πετάμε τη μαρινάδα. Ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήστε ένα τμήμα του μπάρμπεκιου.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε αυτό το τμήμα της ψησταριάς και μαγειρέψτε σε έμμεση φωτιά για 4 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψετε. Σερβίρετε με ρύζι και μια πράσινη σαλάτα λαχανικών ή πράσινη, αν θέλετε.
Το κοτόπουλο μπορεί να ψηθεί και στο φούρνο:
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ροδίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τοποθετήστε σε αντικολλητικό σκεύος ή λαδόκολλα σε ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους (180°C) για 15 έως 20 λεπτά ή έως ότου ένα θερμόμετρο που τοποθετήσατε στο κοτόπουλο δείχνει (74°C) .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Προσαρμογή από συνταγή: https://www.ricardocuisine.com/