Παριζιάνικο φλάν (Γαλλική πίτα κρέμας) . Αυτό το επιδόρπιο φλαν παριζιάνικου στιλ είναι μια συνταγή που θα σας ταξιδέψει στη Γαλλία!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- Παρασκευή 30 λεπτά
- Μαγείρεμα 55 λεπτά
- Ψύξη 6 h
- Πάγωμα 15 λεπτά
- Κάνει 10 με 12 μερίδες
Συστατικά
-
Φλαν
- 3 φλιτζάνια (750 ml) γάλα
- 1 φλιτζάνι (250 ml) ζάχαρη
- 1 φασόλι βανίλιας, κομμένο και ξύσμα
- 6 κουταλιές της σούπας (90 ml) άμυλο καλαμποκιού
- 1 φλιτζάνι (250 ml) κρέμα γάλακτος 35%.
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 αυγό
-
Κρούστα
- 11/2 φλιτζάνια (375 ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού (1 ml) αλάτι
- 3/4 φλιτζάνι (180 ml) κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλιτζάνι (60 ml) γάλα
- 1 κρόκος αυγού
Εκτέλεση
-
Φλαν
-
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τους σπόρους να βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
-
Σε ένα μπολ διαλύουμε το άμυλο καλαμποκιού στην κρέμα με ένα σύρμα. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και ολόκληρο το αυγό. Ενσωματώστε σιγά σιγά στο εμποτισμένο γάλα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα, προσέχοντας να ξύσετε τον πάτο του τηγανιού, μέχρι το μείγμα να πήξει και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη απευθείας πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο ή σε λουτρό με παγωμένο νερό. Αφήνω στην άκρη.
-
-
Κρούστα
-
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε τα λίγα δευτερόλεπτα κάθε φορά μέχρι να γίνει το μέγεθος του αρακά. Προσθέστε γάλα και κρόκο αυγού και χτυπήστε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια μπάλα. Δώστε σχήμα δίσκου με τα χέρια σας.
-
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, απλώστε τη ζύμη και στρώστε ένα ταψί με ελατήριο διαμέτρου 20 cm (8 ίντσες) και βάθους 6 cm (2 ½ ίντσας). Πιέστε σταθερά. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά ή 30 λεπτά στο ψυγείο.
-
Με τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C (400 °F).
-
Ρίξτε την κρυωμένη κρέμα στην κρούστα. Κόψτε την περίσσεια ζύμης στα ½ cm (¼ ίντσα) του επιπέδου της κρέμας. Τοποθετήστε το σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 40 έως 45 λεπτά ή μέχρι η κρέμα να κουνηθεί ελαφρώς. Ρυθμίστε το φούρνο να ψηθεί και καραμελώστε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να καεί μερικώς η επιφάνεια της κρέμας. Αφαιρέστε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Ξεκαλουπώστε.
-
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Διατηρήστε το flan στο ψυγείο, αλλά αφήστε το να μαλακώσει πριν το σερβίρετε.
Στοιχεία για τη διατροφή
ΓΙΑ ΤΟ 1/12 ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Θερμίδες : 380
Ολικά λιπαρά : 22,7 γρ
Κορεσμένα λιπαρά : 13 γρ
Νάτριο (αλάτι) : 90 mg
Υδατάνθρακες : 38 γρ
Φυτικές ίνες : 08
Πρωτεΐνη : 7 γρ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Προσαρμογή από συνταγή: https://www.ricardocuisine.com/
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .