Μπιφτέκια σε ανοιχτή πίτα!! Η σημερινή συνταγή είναι ουσιαστικά μια συνταγή χωρίς …συνταγή. Με άλλα λόγια, πέρα από τη ζύμη γιαουρτιού που ταιριάζει “γάντι” σ’ αυτή την πίτα μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ό,τι υλικά θέλουμε και ό,τι μας αρέσει. Εξάλλου ο μοναδικός μας στόχος είναι ένα λαχταριστό γεύμα που θα σκορπίσει χαμόγελα!
Συστατικά
Για τη ζύμη
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
-
- 250 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση*
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1/2 κ.γλ. baking powder
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 80 ml vερό βρύσης σε θερμοκρασία δωματίου**
Για τα μπιφτέκια
900 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
✏120 γρ. κρίθινο παξιμάδι, θρυματισμένο
✏1 ντομάτα, τριμμένη
✏2 κρεμμύδια, τριμμένα
✏1 κουταλιά ξύδι
✏1 κουταλιά ελαιόλαδο
✏Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ριγανη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά. Βάζεις το μίγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
✔Πλάθεις τα μπιφτέκια (προτίμηση σε σχήμα οβάλ) και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για περίπου 40΄ γυρνώντας τα μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.
✔ Σερβίρουμε πάνω σε ψητή πίτα με ντομάτα και κρεμμύδι σε φέτες, γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας, πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό!!!
➦Το μοσχαρίσιο κρέας παρέχει:
☺Πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας (περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που δεν μπορεί ο οργανισμός να συνθέσει από μόνος του).
☺Σίδηρο, ψευδάργυρο σε υψηλά διαθέσιμη μορφή σε αντίθεση με τις φυτικές πηγές τους.
☺Φώσφορο, μαγνήσιο, το αντιοξειδωτικό σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Η διατροφή εξατομικεύεται λαμβάνοντας υπόψιν πολλούς παράγοντες. Ανάμεσα σε αυτούς προβλήματα υγείας. Ακολουθείς πάντα συμβουλές από επαγγελματία υγείας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από: hellenicrecipes.blogspot.com
