Τυρόπιτες κουρού. Μια από τις πιο αγαπημένες κλασικές τυροπίτες, η οποία είναι ιδανική για το κολατσιό του γραφείου ή του σχολείου.
Συστατικά
- * ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 520-580γρ. αλεύρι
- 30γρ. μπέικιν πάουντερ
- 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 7γρ. αλάτι
- 7γρ. αλάτι
- 200γρ. ελαιόλαδο
- * ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 400γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 αβγό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Τυλίγετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Τυλίγετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Για κάθε πίτα παίρνετε 100γρ. ζύμης και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου περίπου 18-20 εκ.. Απλώνετε στην άκρη 2 κουτ. σούπας γέμιση τυριού (περίπου 70 γρ.) και τυλίγετε σε μισοφέγγαρο, φροντίζοντας να κολλήσουν καλά οι άκρες.
Τοποθετείτε τις πίτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους και αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αβγό.