Σπιτικό ζελέ φρούτων

    0
    486

    Σπιτικό ζελέ φρούτων. Ζελέ φρούτων, μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή για επιδόρπιο ή ένα ελαφρύ, δροσερό ζελέ για όλες τις ώρες της ημέρας.

    • Η ζελατίνη είναι ένα χρήσιμο προϊόν εξαιρετικής ποιότητας. Ενισχύει τις αρθρώσεις και τον καρδιακό μυ.
    • – Βελτιώνει τον μεταβολισμό.
    • – Αυξάνει την πνευματική ικανότητα.
    • – Διατηρεί την κατάσταση του δέρματος υγιή. Όχι πια ρυτίδες.
    • – Δίνει ελαστικότητα και βελτιώνει την αντοχή των τενόντων και των συνδέσμων.
    • – Εμποδίζει την ανάπτυξη της οστεοπόρωσης και της οστεοαρθρίτιδας.
    • – Οδηγεί στη βελτίωση της ανάπτυξης και της δομής των νυχιών.
    • – Βελτιώνει τη χώνεψη.
    • – Είναι αποτοξινωτική. Συμβάλει στην εξουδετέρωση των τοξινών στο συκώτι.

    Συστατικά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    • 2 φλιτζάνια – 500 ml χυμό πορτοκάλι ή οποιο φρούτο σας αρέσει (φρέσκο ή του εμπορίου)
      • 1 φακελάκι ζελατίνης (12-14 γραμ.)
    • ( * Επίσης μπορειτε να βάλετε,  (5 – έως 6) φύλλα  ζελατίνης που είναι σε θέση να πήξουν ικανοποιητικά 500 ml νερού, παράγοντας ένα αποτέλεσμα κατάλληλο να φαγωθεί με κουτάλι, έτσι για να έχετε μία ιδέα.) Εάν χρησιμοποιηθούν 8-9 φύλλα, έχουμε ένα πολύ πιο σταθερό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να κοπεί με μαχαίρι.
    • 1/4 φλιτζάνι – 60 γρ.ζάχαρη ( μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη ή να μην προσθέσε καθόλου ανάλογα με το φρούτο σας !! )

     

    Εκτέλεση

    • Σε ένα μπολ, βάζουμε 1/4 φλιτζανιού (60 ml) χυμό πορτοκάλι. Μουλιάζουμε μέσα τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μαλακώσει για 5 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η ζάχαρη και η ζελατίνη να διαλυθούν. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και ανακατεύουμε καλά.
    • Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά ποτήρια ή κύπελλα. Αφήνουμε το ζελέ να σταθεί στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες πριν σερβίρουμε.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    The post appeared first on: www.mamapeinao.gr

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !