Νόστιμα και εύκολα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο!! Αφράτα, εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο, έτοιμα σε πολύ λίγα λεπτά και ιδανικά για πρωινό και κολατσιό των παιδιών, για συνοδεία με τον καφέ, για παιδικό πάρτυ, για τραπέζι
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- 200gr γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αυγό
- 50gr βούτυρο λιωμένο
- 300-400gr φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 250gr τυρί φέτα
- 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
- Σουσάμι άσπρο ή μαύρο
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη συνταγή μας, ρίχνοντας σε μία λεκάνη το γιαούρτι, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, κόκκινο και μαύρο πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας και φτιάχνουμε έτσι μία ζύμη. Κατά τη διάρκεια του ανακατέματος, ρίχνουμε και το τυρί φέτα το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Όταν η ζύμη θα ξεκολλάει από τα χέρια μας είναι έτοιμη.
Σε μία λαμαρίνα ψησίματος θα βάλουμε αντικολλητικό χαρτί. Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας, παίρνουμε μία ποσότητα ζύμης και την πλάθουμε στο μέγεθος που θέλουμε και σε στρογγυλή μορφή.
Βάζουμε τα τυροπιτάκια στη λαμαρίνα. Με ένα πινέλο θα τα λαδώσουμε λίγο και θα τα πασπαλίσουμε με μαύρο σουσάμι.
Θα τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 έως 30 λεπτά στον αέρα.
Μετά το ψήσιμο η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί και τα τυροπιτάκια είναι έτοιμα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗ: Sotiria amor
Credits: Sotiria amor
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
