Στριφτά μπισκότα απο τη Ματίνα. Ετοιμάζονται εύκολα, η ζύμη μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για λίγες μέρες και να ψηθεί όσο χρειάζεται, ενώ οι γεύσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το τι σας αρέσει. Ο συνδυασμός με πορτοκάλι μου άρεσε περισσότερο από τον κλασικό συνδυασμό βανίλιας-σοκολάτας, αλλά νομίζω ότι θα ήταν ωραίο με την προσθήκη καφέ, καρύδας, αμύγδαλου…και τους φαίνεται ακαταμάχητο 🙂
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
Λευκό μέρος
250 γρ. αλεύρι
60 γρ. πυκνότητα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
225 γρ. Βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
ελαφρώς τριμμένη πορτοκαλί φλούδα
Για το σκούρο μέρος
200 gr. αλεύρι
50 γρ. πυκνότητα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
55 γρ. κακάο
225 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού τρίμμα βανίλιας
και λευκής ζάχαρης για διακόσμηση
Εκτέλεση
Για τη λευκή ζύμη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη φλούδα πορτοκαλιού και μετά προσθέτουμε τα στεγνά υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία μάζα.
Κάντε το ίδιο με το άλλο μέρος.
Αφήστε το στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
Διαχωρίστε τη λευκή ζύμη σε τρία μέρη και κάντε το ίδιο με το σκοτεινό. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ευθυγραμμίσετε ένα κομμάτι λευκής ζύμης και σκοτεινής ζύμης, ώστε να έχετε ένα ορθογώνιο 17x12cm.
Στο λευκό μέρος, βάλτε το μαύρο, κόψτε το στο μισό, στη συνέχεια βάλτε το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε να πάρετε τέσσερα στρώματα. Επισυνάψτε λίγο, κομμένο στο μισό και πάλι, βάλτε ξανά το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να πάρετε 8 στρώματα ζύμης.
Με τα χέρια σας, πλάθετε ελαφρά τη ζύμη σε ένα στενό ορθογώνιο και στη συνέχεια στρίβετε αργά τη ζύμη σαν να στύβετε μια βρεγμένη πετσέτα.
Τυλίξτε το λουκάνικο σε ψίχουλα, αν δεν έχετε, μπορείτε να το κάνετε και χωρίς αυτό. Τυλίγουμε κάθε λουκάνικο σε διάφανο αλουμινόχαρτο, κρυώνουμε, μετά κόβουμε σε επίπεδα κομμάτια αν χρειάζεται και ψήνουμε την κρύα ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 165C για δεκαπέντε λεπτά.
Έκανα το μισό μέτρο, γιατί αυτό βγαίνει πολύ. Μπορείτε να διατηρήσετε την έτοιμη ζύμη στο ψυγείο για αρκετές ημέρες και να την ψήσετε όσο χρειαστεί. Κατά την προετοιμασία, μην δουλέψετε με πολύ μαλακό βούτυρο, ώστε η ζύμη να γίνει ακόμα πιο εύθρυπτη.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
Στριφτά μπισκότα απο τη Ματίνα💕💕
https://t.co/djTHgAFxt9 via @SyntagesMatinas
— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) January 9, 2024
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .