Στριφτά ρολά κανέλας. Ιδανικά για πρωινό ή ως γλυκιά απόλαυση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας , αυτά τα στριφτά ρολά κανέλας είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αγαπημένα στο σπίτι σας. Συγκεντρώστε λοιπόν τα αγαπημένα σας πρόσωπα, φτιάξτε ένα ποτήρι καφέ και απολαύστε τις απλές απολαύσεις της σπιτικής καλοσύνης.
Ετοιμαστείτε να απολαύσετε το καλύτερο ρολό κανέλας που είχατε ποτέ. Μόλις τα δοκιμάσετε, δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε στο να επιστρέψετε για περισσότερα!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Σερβίρισμα: 1 ρολό κανέλας | Θερμίδες: 295 kcal
Υδατάνθρακες: 44,9 γρ | Πρωτεΐνη: 6,3 γρ
Λίπη: 10,2 γρ | Κορεσμένα λιπαρά: 6 γρ
Χοληστερόλη: 52 mg | Νάτριο: 119 mg
Κάλιο: 89 mg | Φυτικές ίνες: 1,9 γρ
Ζάχαρη: 12 γρ | Ασβέστιο: 49 mg
Σίδηρος: 2 mg
Συστατικά
Για τη Ζύμη
- 4 φλιτζάνια (500g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ¼ κουταλάκι του γλυκού (7 g) ενεργή ξηρή μαγιά (ή 25 g φρέσκια μαγιά)
- 1 φλιτζάνι (240 ml) χλιαρό γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας (30 γρ.) ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού (5 g) εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού (3g) αλάτι
- 2 μέτρια αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας (56 g) ανάλατο βούτυρο , λιωμένο
Γέμιση κανέλας
- 5 κουταλιές της σούπας (70 g) βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλιές της σούπας (13 γρ.) αλεσμένη κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη
Για άλλειμα
- 1 μικρό αυγό , χτυπημένο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε τη μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού (5g) ζάχαρη και 1/4 φλιτζάνι χλιαρό γάλα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, την ενεργοποιημένη μαγιά, τα αυγά εκχύλισμα βανίλιας και το λιωμένο βούτυρο. Αρχίστε να το ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να απομακρυνθεί ελαφρώς από τα πλαϊνά του μπολ. Μπορείτε να ζυμώσετε τη ζύμη με το χέρι ή να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός ή μίξερ.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου (ζεστός χώρος) μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ετοιμάζουμε το μείγμα βουτύρου κανέλας.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με την κανέλα και τη ζάχαρη.
Πώς να δημιουργήσετε τα στριμμένα ρολά
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο περίπου 15×20 ίντσες (40×50 εκ.).
Απλώστε το μείγμα βουτύρου κανέλας πάνω από τα δύο τρίτα του ορθογωνίου.
Διπλώνουμε τη ζύμη σαν γράμμα στα τρίτα, ξεκινώντας από την μη βουτυρωμένη πλευρά του ορθογωνίου.
Κόβουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια.
Κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος αφήνοντας τη μια άκρη άκοπη. Στρίψτε τα δύο κομμάτια.
Τυλίξτε τη ζύμη και μεταφέρετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα 12 φλ.
Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους (180°C).
Αλείφουμε τα ρολά με χτυπημένο αυγό.
Τοποθετούμε τα ρολά στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μην τα παραψήσετε.
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.homecookingadventure.com/
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι.
Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι