Συνταγή για κέικ μαρμπρέ: Δίχρωμο, σοκολάτα-βανίλια και εξαιρετικά αφράτο.
Ένα κλασικό, ακαταμάχητο κέικ, σαν εκείνο που ετοίμαζε η μαμά όταν ήμασταν μικροί. Το «τρικ» στη συνταγή για να κάνει «νερά» σοκολάτας στο εσωτερικό του.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Μπορεί μια συνταγή για κέικ να είναι ίσως από τις πιο απλές και βασικές στη ζαχαροπλαστική, ωστόσο ένα ζεστό, αφράτο σπιτικό γλυκό είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο. Σε αυτή τη συνταγή έχουμε τα μυστικά για να γίνει μαρμάρινο ή όπως το λένε στο εξωτερικό «κέικ ζέβρα».
Συστατικά
1 κουπα μαργαρίνη σόφτ
1 3/4 κούπας ζάχαρη
1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1/2 κούπας γάλα
βανίλια
1/4 κούπας κακάο
1/4 κούπας άχνη
1/8 κουταλάκι σόδα
διαλυμένη σε μια κουταλιά γάλα
γλάσο σοκολάτας
100γρ. κουβερτούρα
1/3 κούπας κρ. γάλακτος
ΕΔΩ: Θα βρείτε πληροφορίες για το πώς μετατρέπουμε γραμμάρια με φλυτζάνια και κουτάλια.
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ τα 6 πρώτα υλικά χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και στο ένα ρίχνουμε το κακάο, άχνη και τη σόδα διαλυμένη σε μια κουταλιά γάλα.
Ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ το άσπρο μιγμα κι απο πάνω το καφέ. Μ ενα μαχαίρι κάνουμε νερά στο μίγμα ανακατεύοντας το.
Ψήνουμε στους 175 μέχρι να πάρει χρέωμα και αν βυθίσουμε το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό .
Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλάσο που έχουμε φτιάξει σε μπεν μαρί
Το πιο κλασικό μυστικό για μια συνταγή για κέικ είναι να μην παιδέψετε πολύ τη ζύμη πριν τη βάλετε στο φούρνο και… ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ, να αφήσετε το κέικ να φουσκώσει και να ψηθεί χωρίς να ανοίξετε την πόρτα της κουζίνας.
Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
The post appeared first on: https://www.facebook.com/groups/katsarakias/
