Συνταγή για σπιτική μηλόπιτα

    0
    483

    Συνταγή για σπιτική μηλόπιτα. Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που με τα χρόνια έχει κατακτήσει τον ουρανίσκο πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ένα γλυκό που σε κάποιες περιπτώσεις έχει περάσει από γενιά σε γενιά και συνδέεται με οικογενειακές αναμνήσεις και ιδιαίτερες στιγμές.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Πως να φτιάξετε ψωμί με προζύμι _ Η πιο εύκολη μέθοδος

    Συστατικά

    • Για τη σάλτσα μήλου
    • μεγάλα χρυσά μήλα

      __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

      Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

      Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

      Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

      Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

      tinaki_1983_qr
      tinaki_1983_qr

      __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    • 30 χιλιοστόλιτρα νερού

    • 20 γραμμάρια βούτυρο

    • 20 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

    • γραμμάρια κανέλα

    • Για τη μηλόπιτα
    • μεγάλα χρυσά μήλα

    • 20 χιλιοστόλιτρα μέλι

    • 30 γραμμάρια βούτυρο

     

    Εκτέλεση

    • Στρώνουμε τον πάτο μιας φόρμας με τη ζύμη με κρούστα. Σειρά φόρμα με ζαχαροπλαστική
    • Ετοιμάστε τη σάλτσα μήλου. Για να το κάνετε αυτό, πλύνετε τα μήλα, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε μικρά τετράγωνα. κομμένα μήλα
    • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βούτυρο στην κατσαρόλα
    • Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Κανέλα και ζάχαρη
    • Προσθέτουμε τα κομμένα μήλα και ανακατεύουμε. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Μήλο στην κατσαρόλα
    • Κατά το μαγείρεμα, ανακατεύετε περιστασιακά για να μην κολλήσει. Ανακατέψτε την κομπόστα
    • Μεταφέρουμε την κομπόστα σε ένα πιάτο και την πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Πολτοποιήστε την κομπόστα
    • Καλύπτουμε τη φόρμα με τη σάλτσα μήλου, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη. Ψητή κομπόστα μήλου
    • Κόβουμε τα μήλα σε φέτες που δεν είναι πολύ χοντρές. Προσπαθήστε να τα κόψετε στο ίδιο πάχος. Κόβουμε φέτες μήλου
    • Διακοσμήστε το κέικ με τις φέτες μήλου. Ξεκινήστε από το ένα άκρο και τοποθετήστε το μήλο έτσι ώστε να επικαλύπτει ελαφρώς το ένα το άλλο. Διακοσμήστε με φέτες μήλου
    • Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Λιώνουμε το βούτυρο και το μέλι. Μπορείτε να το κάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα πάνω από τη φωτιά. Σιρόπι βουτύρου και μελιού
    • Αλείψτε το μήλο με μέρος του σιροπιού. Κρατήστε τα υπόλοιπα για αργότερα. Με προθερμασμένο φούρνο στους 170º, ψήνετε για 1 ώρα. Αν μετά από μισή ώρα δείτε ότι ροδίζει πολύ για τις προτιμήσεις σας, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο όσο τελειώνει το μαγείρεμα. Ακατέργαστη βούρτσα τάρτας
    • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και αλείφουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Αφήστε το να κρυώσει ή μπορείτε να το φάτε ελαφρώς χλιαρό. Τελειωμένο πινέλο για κέικ

    • Για να μην οξειδωθούν και να μαυρίσουν οι φέτες μήλου, μπορείτε να τις μουλιάζετε σε νερό με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού αν αποφασίσετε να τις ετοιμάσετε εκ των προτέρων.

    Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το κέικ είναι ότι έχει πολλά μήλα. Σε σύγκριση με άλλα επιδόρπια, η ποσότητα ζάχαρης που περιέχει είναι ελάχιστη, για να του δώσει ακριβώς τη σωστή ποσότητα γλυκύτητας.

    Τα γλυκά επιδόρπια κάνουν την πέψη πιο δύσκολη. Με τη μηλόπιτα αυτό δεν θα σας συμβεί. Είναι εξαιρετικά ελαφρύ, καθώς και εύκολο στην προετοιμασία.

    Κανονικά η μηλόπιτα τρώγεται κρύα αλλά μπορείτε να την προσαρμόσετε στα γούστα σας. Προτείνω να το φάτε ελαφρώς ζεστό και να το συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Ο συνδυασμός των γεύσεων είναι υπέροχος. Για όσους έχουν γλυκό δόντι: μπορείτε να ρίξετε λίγη σάλτσα καραμέλας από πάνω που θα δώσει στο κέικ μια επιπλέον γλυκιά πινελιά. Ή μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με σαντιγί.

    Αν και η εποχή των μήλων είναι το φθινόπωρο, αυτή είναι πραγματικά μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε όλο το χρόνο και να την απολαύσετε για ένα σνακ με φίλους συνοδευόμενη από ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.  Σε ένα οικογενειακό γεύμα, σε μια ειδική εκδήλωση ή απλά για να κάνετε μια μικρή λιχουδιά και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας.

    Ελπίζω να ενθαρρύνεστε να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Βάφλα με σαντιγί, φράουλες και σοκολάτα

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://recetasconsazon.com/

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !