Ταλιατέλες στο φούρνο με τυριά και ντομάτα!! Πολύ εύκολη, αλλά και πολύ νόστιμη συνταγή! Λίγα μυστικά ακόμα. Η κρέμα γάλακτος μπορεί κάλλιστα να είναι ελαφριά, δεν αλλάζει η γεύση. Το ζουμάκι από τα ντοματάκια μην το πετάξετε. Κρατήστε το για λίγες μέρες στο ψυγείο ή βάλτε το σε σακουλάκια στην κατάψυξη.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
-
500 γραμμάρια ταλιατέλες
-
450 γραμμ. μανιτάρια
-
450 γραμμ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας
-
10 φέτες ζαμπόν
-
10 φέτες μπέικον
-
4 κούπες τυριά διάφορα (γκούντα, έμενταλ, παρμεζάνα, γραβιέρα, μοτσαρέλα)
-
480 γραμμ. κρέμα γάλακτος
-
μπόλικος μαϊντανός
-
βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
-
Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις βουτυρώνουμε λίγο να μην κολλήσουν.
Σε τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον με λίγο λαδάκι ή μαργαρίνη, αλατίζουμε και ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι. Όταν σοταριστούν καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ζαμπόν κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια καθώς και το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε τις ταλιατέλες με το μείγμα μας και προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα οποία έχουμε στραγγίξει και κόψει σε μέτρια κομμάτια. Ρίχνουμε και τα τυριά μας και τοποθετούμε σε πυρέξ.
Χτυπάμε λίγο με το σύρμα την κρέμα και περιχύνουμε τις ταλιατέλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 45′. Το πρώτο μισάωρο καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, το οποίο κατόπιν αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για να ροδίσει το φαγητό μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι.
Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι