Το ψημένο κουνουπίδι μαγειρεμένο έτσι είναι καλύτερο από το κρέας και είναι και διαιτητικό. Μόνο 150 θερμίδες! Το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο, εκτός από το να είναι θρεπτικό και ουσιαστικό, πρέπει επίσης να μπορεί να δώσει αυτή την επιπλέον νότα λιχουδιάς που, αν μη τι άλλο, θα μπορέσει να ευχαριστήσει τον ουρανίσκο σας.
Το κουνουπίδι στο φούρνο είναι σίγουρα μια από αυτές τις συνταγές που θα σας βοηθήσουν σε αυτό. Σε αυτό θα το λατρέψουν όλοι και θα μπορέσετε να πείσετε ακόμα και τα παιδιά να το γευτούν.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Μάλιστα, θα τα κατακτήσετε αμέσως και θα αποφύγετε τα συνηθισμένα ξεσπάσματα, λύνοντας το πρόβλημα του να καταφέρετε να καταναλώσουν αυτό το λαχανικό με απλό τρόπο. Αναμφίβολα, μόλις το δοκιμάσετε δεν θα το ξεχάσετε εύκολα και θα αναρωτηθείτε γιατί δεν ανακαλύψατε αυτή τη συνταγή νωρίτερα, η οποία παρεμπιπτόντως είναι καλύτερη και από το κρέας. Στη συνέχεια, αν έχετε οργανώσει ένα πολύ σημαντικό δείπνο και δεν θέλετε να φαίνεστε άσχημα, τότε φέρτε αυτό το φανταστικό πιάτο στο τραπέζι και θα εκπλήξετε τους καλεσμένους σας, που θα ενθουσιαστούν.
Επιπλέον, είναι τόσο ελαφρύ που θα μπορέσεις να ικανοποιήσεις ακόμα και αυτούς που έχουν αποφασίσει να επανέλθουν σε φόρμα. Επειδή η ελαφρότητά του είναι 100% συμβατή με μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Αλλά και η προετοιμασία, ευτυχώς, δεν παρουσιάζει κανενός είδους δυσκολία και μπορεί να γίνει και από όσους δεν είναι δυνατοί στην κουζίνα.
Η συνταγή για ψημένο κουνουπίδι, φτιαγμένη με αυτόν τον τρόπο, είναι πιο νόστιμη από το κρέας
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 10 λεπτά
Μερίδες: 12 φέτες
Θερμίδες: 150 ανά φέτα
Συστατικά
1,5 λίτρο νερό
1,5 κιλό κουνουπίδι
100 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
60 γρ αλεύρι
20 ml φυτικού ελαίου
20 ml γάλα
8 γρ αλάτι
4 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες (προαιρετικά)
3 αυγά
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 ντομάτες σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 καρότο κομμένο σε κύβους
Ό,τι χρειάζεται για να καρυκευτεί
150 γρμ τριμμένο τυρί σκαμόρτσα
25 ml ελαιόλαδο
8 γρμ αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέντα
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
Πασπάλισμα με μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πρώτα το κουνουπίδι για να πάρουμε τα μπουκετάκια, τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, ανάβουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το γάλα, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 8-10 λεπτά .
Τώρα ανακατεύουμε το κουνουπίδι με ένα κουτάλι, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει και μετά το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Τώρα βάλτε τα αυγά, ψιλοκόψτε τα πάντα με ένα μπλέντερ για να αποκτήσετε έναν πουρέ , προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα.
Μόλις γίνει αυτό, ρίχνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ανάβουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε, προσθέτουμε το καρότο και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας .
Τώρα προσθέστε τις ντομάτες, συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά , ανακατεύοντας συνεχώς με τη σπάτουλα, μετά προσθέστε τις πιπεριές, αλατοπιπερώστε, δυόσμο, τσίλι και πιπέρι, ανακατέψτε ξανά και σβήστε.
Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο γυάλινο ταψί, απλώνουμε στον πάτο τον πουρέ του κουνουπιδιού, γαρνίρουμε με τα λαχανικά, μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα στην επιφάνεια και το τυρί.
Τέλος το βάζουμε να ψηθεί στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180°C .
Όπως είδατε, αρκεί λίγη εφευρετικότητα για να φτιάξετε ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο. Ακόμα και στα παιδιά θα αρέσει.
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από: PRATİK YEMEK TARİFLERİ
