Τούρτα σοκολάτας της Ματίνας. Υπάρχουν αρκετές συνταγές για κέικ σοκολάτας και μάλλον όλες είναι υπέροχες, αλλά αυτή είναι λίγο διαφορετική. Την πήρα από φίλη μου που φτιάχνει αυτό το σοκολατένιο κέικ απέξω και «περιληπτικά», αλλά επειδή είμαι σκλάβος των μονάδων μέτρησης, ήθελα να τα γράψω όλα ακριβώς σε γραμμάρια, με κάποιες αλλαγές.
Τι άλλαξα;
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Πρόσθεσα σοκολάτα στην κρέμα (δεν υπήρχε στην αρχική έκδοση, μόνο κρέμα σοκολάτας) και αποφάσισα να μην ψήσω κάθε κρούστα ξεχωριστά, αλλά να ψήσω δύο και να τις κόψω σταυρωτά. Τα μπισκότα είναι μαλακά και δεν είναι το πιο εύκολο, αλλά είναι εφικτό. Αν δεν σας αρέσει να το ανακατεύετε, ψήστε κάθε κρούστα ξεχωριστά.
Για την ορθογώνια εκδοχή, είναι καλύτερο να διπλασιάσετε τις μετρήσεις ώστε το κέικ να έχει αρκετό ύψος.
Αυτή η λιχουδιά σίγουρα θα ικανοποιήσει τα γούστα όλων των λάτρεις της σοκολάτας, ειδικά εκείνων που τους αρέσουν τα ζουμερά, λεπτά μπισκότα και η άφθονη κρέμα και πουτίγκα με βάση το γάλα.
Συστατικά
10 αυγά
10 κουταλιές ζάχαρη
6 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές κακάο
2 dl λάδι
Για τη γέμιση
7,5 δλ γάλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 3 πουτίγκες σοκολάτας 100 γρ
σοκολάτα 167 γρ μαργαρίνη/βούτυρο (3/4 συσκευασίας 250 γρ.) 500 γρ κρέμα νουγκά * * Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μάρκες “Eurokrem”, “Nutella”, “Linolada” ή άλλη στο γούστο σας.
Για διακόσμηση:
180 g σαντιγί με γεύση βανίλια
2,5 dl γάλα
40 g σοκολάτα (μερικώς λιωμένη, αλλά εν μέρει τριμμένη)
Μπισκότα σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε 5 ασπράδια σε σφιχτό χυλό, προσθέτουμε 5 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και μετά ρίχνουμε 1 dl λάδι σε μια ροή. Ανακατεύουμε με το χέρι 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και 2 κουταλιές της σούπας κακάο.
2. Ρίξτε το προκύπτον μίγμα σε ένα καλούπι κέικ (FI 25 cm) λιπασμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνετε σε φούρνο που θερμαίνεται στους 180 ° C για περίπου 17-20 λεπτά.
3. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε άλλη μια κρούστα από το υπόλοιπο υλικό.
4. Κόβουμε τα κρύα μπισκότα στη μέση σταυρωτά.
1. Ανακατεύουμε τη σκόνη της πουτίγκας με λίγο γάλα, μετά τη ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα που βράζει με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε αμέσως τους κύβους σοκολάτας να λιώσουν.
2. Ανακατεύουμε την αφρισμένη μαργαρίνη/βούτυρο με την κρύα μάζα, προσθέτουμε την κρέμα νουγκά και ανακατεύουμε καλά τα πάντα.
Τελική διαδικασία:
1. Οι φλούδες δεν χρειάζονται ψεκασμό γιατί είναι αρκετά υγρές και ζουμερές, απλώς τις αλείφουμε με κρέμα. Απλώστε το ένα τρίτο της έτοιμης γέμισης στην πρώτη κρούστα και τελειώστε με την κρούστα με αυτή τη σειρά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν θέλετε, μπορείτε να γεμίσετε και τις τέσσερις κρούστες με μια πιο λεπτή στρώση κρέμας.
Διακοσμήστε το κέικ με σαντιγί/κρέμα sl ή, αν θέλετε, με φοντάν ή σοκολάτα.
Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα σαντιγί βανίλιας, σοκολάτα και μπισκότα σοκολάτας για διακόσμηση.
Τούρτα σοκολάτας της Ματίνας https://t.co/Dy4BPjpgyz via @SyntagesTinas
— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) January 8, 2024
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://marinastaste.com/