Ντόνατς πριγκίπισσα

    0
    163

    Ντόνατς πριγκίπισσα . Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο αγαπημένο γλυκό από αυτά τα ντόνατς πριγκίπισσα και δεν ξέρω πόσες συνταγές υπάρχουν για αυτά και η καθεμία είναι τουλάχιστον ελαφρώς διαφορετική από τις άλλες.

    Ωστόσο, όλα περιέχουν πολύ παρόμοια βασικά στοιχεία του τελικού αποτελέσματος της προετοιμασίας – σφολιάτες ζύμης βρασμένες και στη συνέχεια ψημένες, κρέμα βανίλιας με ή χωρίς προσθήκη γλυκιάς κρέμας ή σαντιγί και πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    Για τη ζύμη:

    2,5 dl νερό
    Πρέζα αλάτι
    150 g βούτυρο
    200 g αλεύρι
    5-6 αυγά

    Για την κρέμα:

    3 αυγά
    8 κουταλιές ζάχαρη
    2 βανίλια ζάχαρη
    8 κουταλιές αλεύρι
    1 λίτρο γάλα
    100 γρ βούτυρο
    3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

    Για πασπάλισμα:

    Ζάχαρη άχνη

     

    Εκτέλεση

    1. Ρίχνουμε νερό, κύβους βούτυρο και μια πρέζα αλάτι σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλη την ποσότητα του αλευριού μονομιάς και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

    2. Χωριστά ανακατεύουμε τα αφρισμένα αυγά, τα προσθέτουμε σταδιακά στη χλιαρή ζύμη και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα καλά.

    3. Προς το τέλος, ελέγξτε την πυκνότητα του μείγματος, αν η μάζα έχει τη σύσταση πιο παχύρρευστης κρέμας, μην προσθέσετε άλλα αυγά.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αυτό το βήμα είναι σημαντικό γιατί τα αυγά διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη. Τις περισσότερες φορές, αρκούν περίπου πέντε μεγαλύτερα ή 6 μικρότερα αυγά, αλλά για να μην κάνουμε λάθος, είναι ασφαλέστερο να παρακολουθούμε την πυκνότητα του τελικού μείγματος. Και επειδή μερικές φορές πέντε αβγά δεν είναι αρκετά, και έξι είναι πάρα πολλά, χτυπάμε πρώτα τα αυγά.
    Μετά τα προσθέτουμε λίγο-λίγα και προσέχουμε να μην είναι πολύ αραιή η μάζα στο τέλος γιατί οι λουκουμάδες δεν θα μεγαλώσουν αλλά θα γίνουν πιο χοντρές τηγανίτες.

    4. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με εξάρτημα αστεριού, τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Αφήστε αρκετό χώρο μεταξύ τους.

    5. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 °C για 20 λεπτά και μετά τα αφήνουμε στον κλειστό φούρνο για άλλη μισή ώρα.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου πριν από το τέλος του καθορισμένου χρόνου, διαφορετικά οι λουκουμάδες θα κατέβουν και η διάθεσή σας.
    6. Βγάζετε τα ψημένα ντόνατς από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

    Πριν και μετά το ψήσιμο
    Πριν και μετά το ψήσιμο

    Για την κρέμα:

    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι και 2 δλ. γάλα και ξαναχτυπάμε για λίγο.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν περισσέψουν αυγά από την ποσότητα που ετοιμάστηκε για τη ζύμη, προσθέστε τα κι αυτά.

    2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να πάρει βράση και μετά ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όσο κρυώνει, ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην σκληρύνει η επιφάνεια.

    3. Χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και μετά το ανακατεύουμε με την κρυωμένη κρέμα.

    Προετοιμασία της κρέμας
    Προετοιμασία της κρέμας

    ΓΕΜΙΣΜΑ:

    1. Κόβουμε κάθε ντόνατς στη μέση, γεμίζουμε το κάτω μέρος με γέμιση (μπορείτε πάλι να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και ένα εξάρτημα με αστέρι) και τέλος καλύψτε το με το πάνω μέρος της ψημένης ζύμης. Μην τσιγκουνευτείτε γιατί υπάρχει αρκετή γέμιση.

    Διαδικασία γεμίσματος
    Διαδικασία γεμίσματος

     

    2. Ψύξτε τα γεμιστά κέικ, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://marinastaste.com/

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !