Τούρτα σοκολάτα με βύσσινα. Η θεά σοκολάτα σε αυτή την τούρτα αποθεώνεται κυριολεκτικά. Φτιάξτε τη στην πρώτη ευκαιρία για τους αγαπημένους σας. Μην σας φοβίζει το εύρος της συνταγής, απλώς προσπαθώ να είμαι πολύ αναλυτική. Είναι ότι πιο αφράτο, σοκολατένιο και νόστιμο μπορείτε να φανταστείτε. Και ανάλαφρο επίσης, όσο κι αν ακούγεται παράξενο.
Συστατικά
- * Για τη βάση
- 125 γρ. αμύγδαλο λευκό ή φουντούκι, αλεσμένο σε σκόνη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 60 γρ. ασπράδια αβγών (από 2 μικρού μεγέθους αυγά)
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 10 γρ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- * Για την κρέμα
- 350 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
- 600 γρ. βύσσινα
- 100 γρ. κονιάκ
- 3 κεφαλάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα βύσσινα με το κονιάκ και τα γαρύφαλλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα χαμηλό τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα της βάσης. Ψήνουμε για 15 λεπτά και, όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα: Βράζουμε τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου πετύχουμε μια ελαστική σοκολατένια κρέμα. Όταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 – 38 ° C (δηλαδή να είναι χλιαρή προς κρύα), προσθέτουμε και τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
Συναρμολόγηση: Βγάζουμε τα βύσσινα από το ψυγείο και τα στραγγίζουμε καλά από το ποτό. Αφαιρούμε το τσέρκι από τη βάση και το αντικαθιστούμε με ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., ώστε, όταν πέσει η κρέμα, να καλύψει γύρω-γύρω την τούρτα και τα πλαϊνά της. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα με τα βύσσινα και την απλώνουμε πάνω από τη βάση. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 4 – 5 ώρες, να κρυώσει.
Τη βγάζουμε από το ψυγείο, την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και άχνη.