Μαλακό κοντοσούβλι καλοψημένο στη λαδόκολλα μαριναρισμένο … λιώνει στο στόμα. Πώς να το περιγράψεις;;; Μαλακό…λιώνει στο στόμα, καλοψημένο… τόσο όσο χρειάζεται, νόστιμο… σαν να βρίσκεσαι στο Μέτσοβο που είναι η καταγωγή του, ένα κοντοσούβλι με όλη τη σημασία της λέξης και μάλιστα ψημένο στο φούρνο της κουζίνας μας!!!! Τα σχόλια είναι περιττά!!! Ας αφήσουμε τη γεύση του να μας κατακτήσει…
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό κρέας (μπριζόλα λαιμού για να έχει και λίγο πάχος) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- * Για τη μαρινάδα
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 2 κλωνάρια μαϊντανό
- 1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1/2 κ.γλ. θυμάρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, βάζουμε το ένα κομμάτι “κολλητά” στο άλλο (ή το περνούμε σε ξυλάκια για σουβλάκια), το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθεί, για 1 1/2 ώρα περίπου (προσοχή: αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα του κρέατος).
Το σερβίρουμε με τη λαδόκολλα μέσα σε πιατέλα κι αν θέλουμε το συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες φούρνου ή ρύζι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Το είδαμε εδώ: https://www.xrysessyntages.gr
