Τραγανές γαρίδες με αλάτι και πιπέρι. Οι γαρίδες με αλατοπίπερο ονομάζονται 椒盐大虾 /jiāoyán/. Το Jiao Yan είναι ένα στυλ πιάτου που το φαγητό τηγανίζεται μέχρι να γίνει τραγανό και στη συνέχεια πασπαλίζεται με το καρύκευμα Jiaoyan. Το πιπέρι στο όνομα αναφέρεται σε κόκκο πιπεριού Σετσουάν. Το μοναδικό του άρωμα εσπεριδοειδών και το μούδιασμα του αναδεικνύουν την τραγανότητα και κάνουν αυτό το πιάτο ξεχωριστό.
Συστατικά
Για να μαρινάρετε τις γαρίδες
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες και καθαρισμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1,5 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1,5 κουταλάκι του γλυκού κινέζικο κρασί μαγειρικής
Λίγο τζίντζερ τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού για τη μαρινάδα
1 φλιτζάνι άμυλο πατάτας για την επικάλυψη
Για να φτιάξετε το καρύκευμα με αλάτι και πιπέρι Jiaoyan
3 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι
3 κουταλιές της σούπας πιπέρι Σετσουάν
1/2 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλιά της σούπας λευκό πιπέρι
1/2 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
Θα χρειαστούν
2 φλιτζάνια λάδι για τηγάνισμα
2 κόκκινα τσίλι κομμένα σε λεπτές φέτες
2 πράσινα τσίλι κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κρεμμυδάκια κομμένα σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 ίντσα τζίντζερ κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Ψήστε το αλάτι, τον κόκκο πιπεριού Σετσουάν, το μαύρο πιπέρι και το άσπρο πιπέρι στο γουόκ σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά. Ανακατέψτε τα μπαχαρικά σε ένα μύλο μέχρι να ψηθούν. Τελευταίο, ανακατέψτε 1/2 κουταλιά της σούπας κόκκινο τσίλι σε σκόνη. Συνήθως φτιάχνουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε καθώς ο Jiaoyan παραμένει καλά σε ένα σφραγισμένο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έξι μήνες. Μπορείτε να μετατρέψετε οποιοδήποτε τραγανό φαγητό σε στυλ Jiaoyan πασπαλίζοντάς το απλά.
Μαρινάρετε τις γαρίδες με αλάτι, σάλτσα σόγιας, κινέζικο κρασί μαγειρικής, τριμμένο τζίντζερ, σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού. Ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετήστε 1/2 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού στον πάτο ενός μεγάλου δοχείου. Προσθέστε τις γαρίδες. Στη συνέχεια, καλύψτε τις γαρίδες με το άλλο 1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο. Βάλτε το καπάκι και ανακινήστε καλά. Ξεκουράστε τις γαρίδες στο δοχείο για 10 λεπτά, ώστε το άμυλο να έχει χρόνο να κολλήσει μεταξύ τους. Η πρώτη κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού στη μαρινάδα λειτουργεί σαν κόλλα, η οποία θα πιάσει περισσότερο άμυλο ενώ ανακινείται.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κόψτε τα κρεμμύδια σε κύβους. Κόψτε σε λεπτές φέτες το κόκκινο και το πράσινο τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
Ανακινήστε τις γαρίδες σε ένα σουρωτήρι μερικές φορές για να φύγει το περιττό άμυλο. Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τις γαρίδες σε 2 παρτίδες σε λάδι στους 180 β για 1-2 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Ξεκουράζετε τις γαρίδες σε μια σχάρα για 15 λεπτά για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
Τηγανίζουμε διπλά τις γαρίδες σε λάδι 200 β για 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές.
Χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες για να απορροφήσετε το υπερβολικό λάδι.
Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε την πιπεριά, το σκόρδο και το τζίντζερ και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 30 δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να τηγανίζετε τα κρεμμύδια.
Ανακατέψτε καλά τις γαρίδες, την πιπεριά, το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι. Πασπαλίστε 2 κουταλιές της σούπας από αυτό το καρύκευμα Jiao Yan και ανακατέψτε καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Ακολούθησε με στο : @SyntagesMatinas 💋💋
💦💦💦 Retweet?? ??? 💋💋🔥Αν θέλεις δες τη συνταγή και στη σελίδα ΜΟΥ..
ΕΔΩ: 👉👉https://t.co/5XyMIyThim#συνταγή #RECIPE #recipe #food pic.twitter.com/oPlVkZSLe9
— Matoula P ♨️ Matina’s recipes ♨️ (@SyntagesMatinas) February 14, 2023
Προσαρμογή από συνταγή: https://curatedkitchenware.com/