Κοτόπουλο Stir Fry

    0
    186

    Κοτόπουλο Stir Fry. Καντονέζικη συνταγή για πικάντικο κοτόπουλο!!

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου

    1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    1,5 κουταλάκι του γλυκού καλαμποκάλευρο

    1 κουταλιά της σούπας κινέζικο κρασί

    1,5 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

    1,5 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών

    2 κουταλιές της σούπας μαύρη σάλτσα σόγιας

    2 κουταλιές της σούπας κινέζικο μαύρο ξύδι

    1/2 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι

    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

    2 κουταλάκι του γλυκού καλαμποκάλευρο

    1/2 φλιτζάνι ζωμό ή νερό

    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο

    1,5 κουταλιά της σούπας μαγειρικό λάδι

    200 γραμμάρια πράσινη και κόκκινη πιπεριά τσίλι

     

    Εκτέλεση

    Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες. Καρυκεύστε το με 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/2 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού, 1 κουταλιά της σούπας κρασί , ψιλοκομμένο σκόρδο και τζίντζερ. Αφήστε το στην άκρη.

    Σε ένα μπολ σάλτσας, ανακατέψτε τα ακόλουθα υλικά: 1,5 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1,5 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών, 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μαύρης σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας κινέζικο μαύρο ξύδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 2 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού, 1/2 φλιτζάνι ζωμό ή νερό, οποιοδήποτε ζωμός σας αρέσει.

    Κόβουμε σε φέτες το πράσινο τσίλι και το κόκκινο τσίλι. Αν δεν τρώτε πικάντικα τρόφιμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπεριές.

    Βάλτετ η φωτιά στο υψηλό και ζεστάνετε το γουόκ σας μέχρι να καπνίσει. Προσθέστε λάδι και ανακατέψτε το γύρω-γύρω να καλύψει τον πάτο. Προσθέστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο, απλώστε το.

    Αφήστε το να ψηθεί από τη μία πλευρά.

    Στη συνέχεια ανακατεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Γυρίστε το κοτόπουλο στο πλάι.

    Προσθέστε το τσίλι. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το κοτόπουλο για να σκεπάζω τα τσίλι για ένα λεπτό, ώστε να ψηθούν πιο γρήγορα.

    Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό μείγμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

    Σερβίρουμε με λευκό ρύζι

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Προσαρμογή από συνταγή: https://curatedkitchenware.com/

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροWonderful Ravani with coconut
    Επόμενο άρθροΤραγανές γαρίδες με αλάτι και πιπέρι
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!