Τυρόπιτα μυρωδάτη στριφτή!!. Η πίτα είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας με άπειρες παραλλαγές.
Σε κάθε περίπτωση όμως καθοριστικό ρόλο παίζουν τα φύλλα που αγκαλιάζουν τα υλικά, τα σπιτικά δεν έχουν καμία σχέση με της αγοράς,
Λατρεύω τις ζύμες δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η γέμιση για αυτό τρώω πάντα τις γωνίες!!!!
Συστατικά
__________ ♨️ ♨️♨️ _________
Ακολούθησε με στο Instagram γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- Υλικά για την Ζύμη:
- 800 γρ. αλεύρι περίπου, λίγο πάνω, λίγο κάτω, ανάλογα με το αλεύρι.
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2-3 κ.σ.λάδι
- 1 κ.σ. μαγιά ξερή
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- Για τη γέμιση 300 γρ τυριά τριμμένα
- Για το άλειμμα των φύλλων 150 γρ. βούτυρο καλό + 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Για το άλειμμα 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 2-3 κουταλιές νερό
Εκτέλεση
Εκτέλεση Πιάνουμε τη μαγιά με το νερό χλιαρό, τη μαγιά τη ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλεύρι, τη σκεπάζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, τα αυγά, το αλάτι και σιγά, σιγά το αλεύρι, κάνουμε μία ζύμη μαλακιά να μην κολλάει στα χέρια.
Την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια όσο ένα μανταρίνι μεγαλούτσικο, τα αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστούν. Ανοίγουμε τα φύλλα 3 κάθε φορά, τα λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με τα τυριά τα τυλίγουμε σε ρολό και τα στρίβουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τα στρίβουμε και τα τεντώνουμε.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα περνάμε με το βούτυρο.
Αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 1 ώρα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ξεροψηθούν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ BLOG : https://zzcook.blogspot.com/2013/01/blog-post_29.html