Βήμα-βήμα πως θα φτιάξεις Βάφλα Χωρίς Βαφλιέρα! Η βάφλα αποτελεί ένα μοναδικό γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους.
Πλέον μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας γλυκό που συνδυάζεται εκρηκτικά με αλοιφή σοκολάτας και παγωτό στο σπίτι σας και χωρίς βαφλιέρα! Δείτε πως
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 60γρ. βούτυρο
- 50γρ. ζάχαρη
- 2- 3 βανίλιες (προαιρετικά)
- 3 αυγά
- 125 ml γάλα
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν, στη συνέχεια ρίξτε τα αυγά, το γάλα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν. Αφήστε το 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί και είναι έτοιμο για χρήση!
Πως θα γίνει άραγε η βάφλα χωρίς βαφλιέρα; Αυτό που θα πρέπει να έχετε είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τύπου γκριλ με ραβδώσεις, βούτυρο και το νοστιμότατο μείγμα βάφλας που μόλις σας αναφέραμε.
* Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αλείφετε το τηγάνι με λίγο βούτυρο με τη βοήθεια πινέλου μαγειρικής και το αφήνετε να ζεσταθεί.
Στη συνέχεια ρίχνετε 1/2 φλ. από το μείγμα της βάφλας και το αφήνετε να απλωθεί κυκλικά και ομοιόμορφα όπως κάνετε με τις κρέπες.
Μετά από περίπου 5 λεπτά ψησίματος και μόλις γίνει τραγανή από το κάτω μέρος της προσεκτικά την αναποδογυρίζετε έτσι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο μείγμα.
Tip: Αν θέλετε να διατηρήσετε ζεστές και τραγανές τις βάφλες ενώ θα φτιάχνετε τις υπόλοιπες μπορείτε να τις βάλετε στο φούρνο σε θερμοκρασία 50 βαθμών.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .