Ζεστά ατομικά τσουρεκάκια

    0
    313

    Ζεστά ατομικά τσουρεκάκια. Η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου… Άνοιξη!
    Οι μέρες γίνονται μεγαλύτερες, πιο ζεστές και τα άνθη αρχίζουν να ανθίζουν. Όταν έρχεται αυτή η εποχή του χρόνου και σκέφτομαι το είδος των ψησίματος που θα φτιάξω, πηγαίνω αμέσως στο Ζεστά ατομικά τσουρέκια! Είναι τόσο κλασικά και αγαπημένα της οικογένειας, αξιαγάπητα και πανεύκολα.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

     

    Συστατικά

    Ζύμη για τσουρέκια:
    210 γρ Αλεύρι σκληρό απλό
    210 γρ αλεύρι απλό
    200 γρ γάλα
    40 γρ Ζάχαρη Καστέρ
    6 γραμμάρια ξηρή μαγιά
    5 γρ αλάτι
    1 μέτριο αυγό
    50 γρ βούτυρο
    140 γρ σουλτανίνα
    40 γρ Μεικτή φλούδα
    2 κουτ. Μικτό Μπαχαρικό
    1 κουτ. Κανέλα
    Σταυρός:
    75 γρ αλεύρι απλό
    50 γρ Νερό
    Γυάλισμα :
    3 κ.σ. Μαρμελάδα πορτοκαλιού

     

    Εκτέλεση

    1. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο μαζί μέχρι να λιώσει το βούτυρο και μετά αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να θερμοκρασία δωματίου.
    2. Ζυγίστε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης στο μπολ ενός μίξερ με το εξάρτημα γάντζου ζύμης. Σε μέτρια ταχύτητα, προσθέστε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μπολ και συνεχίστε να ανακατεύετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και απαλή.
    3. Τοποθετήστε σε ένα καθαρό στεγνό μπολ και καλύψτε με μεμβράνη. Αφήστε να αποδειχθεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, θα χρειαστεί περίπου 45 λεπτά -1 ώρα.
    4. Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Πρέπει να είναι γύρω στα 70 γρ. Τα τυλίγουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε στρωμένο ταψί. Αφήστε να αποδειχθεί ξανά για 45 λεπτά μέχρι να μεγαλώσει σε μέγεθος.
    5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου (ανεμιστήρας). Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το νερό για τους σταυρούς. Πρέπει να είναι πηχτή πάστα. Αλείφουμε ελαφρά τα ψωμάκια με γάλα. Γεμίστε μια σακούλα  με την πάστα και περάστε προσεκτικά με σταυρούς πάνω στα ψωμάκια.
    6. Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ίσως χρειαστεί να γυρίσετε το ταψί μέχρι τη μέση του ψησίματος.
    7. Ζεσταίνουμε ελαφρά τη μαρμελάδα μέχρι να γίνει πιο υγρή. Βγάζουμε αμέσως τα τσουρεκάκια μας από το φούρνο, και αλείφουμε με τη μαρμελάδα.
    8. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε με μπόλικο βούτυρο!
    Syntasges-matinas.gr - Ζεστά ατομικά τσουρεκάκια
    Syntasges-matinas.gr – Ζεστά ατομικά τσουρεκάκια

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.

    Δείτε το με κλικ ΕΔΩΡολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.HOT Προσφορά My Vendora .

    Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με σπαράγγια
    Επόμενο άρθροΤηγανίτες μπανάνας
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!