Ζυμαρικά με σπαράγγια. Είναι λεμονάτο, φρέσκο και γρήγορο! Αποχαιρετήστε τις τελευταίες ψυχρές μέρες του χειμώνα και καλωσορίστε τη ζεστή, ηλιόλουστη άνοιξη με αυτό το λεμονάτο, κρεμώδες ζυμαρικό με σπαράγγια. Η σάλτσα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: Απλώς ζεστάνετε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήθηκε για να τσιγαριστεί το μπέικον, μετά ανακατέψτε με πολλή παρμεζάνα και ρίξτε το ζεστό Φετουτσίνι.
Συστατικά
4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
450 γρμ ζυμαρικά fettuccine
350 γρμ. δόρατα σπαραγγιού μεσαίου πλάτους, κομμένα σταυρωτά σε κομμάτια 5,5 εκατ.
1 κούπα. κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα. ανάλατο βούτυρο
1/2 κουτ. αλάτι kosher, συν περισσότερο για το νερό των ζυμαρικών
1/2 κουτ. μαύρο πιπέρι, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
2 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη, και επιπλέον για γαρνίρισμα
1/2 κουτ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τραγανό , για 8 με 12 λεπτά.
Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε το μπέικον σε πιατέλα με στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Αφήνω στην άκρη. Σκουπίστε το τηγάνι.
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα σπαράγγια τα τελευταία 2 λεπτά.
Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.
Εν τω μεταξύ, όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, στην ίδια κατσαρόλα που ψήνουμε το μπέικον, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε 1 φλιτζάνι τυρί και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε το μείγμα βουτύρου και κρέμας.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε αμέσως στο μπολ με το μείγμα της κρέμας.
Ανακατέψτε μερικές φορές να επικαλυφθεί, στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι τυρί.
Ανακατεύουμε να ενωθούν, αραιώνοντας με νερό ζυμαρικών όσο χρειάζεται για να γίνει μια μεταξένια σάλτσα. Γαρνίρουμε με μπέικον, πιπέρι και τυρί.
Σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλή: Εάν μπορείτε να βρείτε μόνο χοντρά σπαράγγια, κόψτε τα σε κομμάτια μήκους 5 – 6 εκατ. και μετά κόψτε τα στη μέση κατά μήκος.
Ζυμαρικά με σπαράγγια
Δες τη συνταγή 🥮 ΕΔΩ: 👉 https://t.co/oFkEIU3p2TΑκολούθησε με στο : @SyntagesMatinas 💋💋
💦💦💦 RT ?🔥
#συνταγή #RECIPE #recipe #food
#cooking #gastronomy #greekfood #delicious #foodporn#chef #cheflife #Foodie #ελληνικεςσυνταγες pic.twitter.com/ub9DxclcVf— Matoula P ♨️ Matina’s recipes ♨️ (@SyntagesMatinas) March 29, 2023
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ