Ζυμαρικά με σπαράγγια

    0
    332

    Ζυμαρικά με σπαράγγια. Είναι λεμονάτο, φρέσκο ​​και γρήγορο! Αποχαιρετήστε τις τελευταίες ψυχρές μέρες του χειμώνα και καλωσορίστε τη ζεστή, ηλιόλουστη άνοιξη με αυτό το λεμονάτο, κρεμώδες ζυμαρικό με σπαράγγια. Η σάλτσα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: Απλώς ζεστάνετε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήθηκε για να τσιγαριστεί το μπέικον, μετά ανακατέψτε με πολλή παρμεζάνα και ρίξτε το ζεστό Φετουτσίνι.

     

     

    Συστατικά

    4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    450 γρμ ζυμαρικά fettuccine

    350 γρμ. δόρατα σπαραγγιού μεσαίου πλάτους, κομμένα σταυρωτά σε κομμάτια 5,5 εκατ.

    1 κούπα. κρέμα γάλακτος

    1/2 κούπα. ανάλατο βούτυρο

    1/2 κουτ. αλάτι kosher, συν περισσότερο για το νερό των ζυμαρικών

    1/2 κουτ. μαύρο πιπέρι, συν περισσότερο για γαρνίρισμα

    2 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη, και επιπλέον για γαρνίρισμα

    1/2 κουτ. ξύσμα λεμονιού

    1 κ.γ. χυμό λεμονιού

     

    Εκτέλεση

    Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τραγανό , για 8 με 12 λεπτά.

    Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε το μπέικον σε πιατέλα με στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Αφήνω στην άκρη. Σκουπίστε το τηγάνι.

    Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα σπαράγγια τα τελευταία 2 λεπτά.

    Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.

    Εν τω μεταξύ, όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, στην ίδια κατσαρόλα που ψήνουμε το μπέικον, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν.

    Αλατοπιπερώνουμε.

    Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε 1 φλιτζάνι τυρί και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε το μείγμα βουτύρου και κρέμας.

    Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε αμέσως στο μπολ με το μείγμα της κρέμας.

    Ανακατέψτε μερικές φορές να επικαλυφθεί, στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι τυρί.

    Ανακατεύουμε να ενωθούν, αραιώνοντας με νερό ζυμαρικών όσο χρειάζεται για να γίνει μια μεταξένια σάλτσα. Γαρνίρουμε με μπέικον, πιπέρι και τυρί.

    Σερβίρετε αμέσως.

    Συμβουλή: Εάν μπορείτε να βρείτε μόνο χοντρά σπαράγγια, κόψτε τα σε κομμάτια μήκους 5 – 6 εκατ. και μετά κόψτε τα στη μέση κατά μήκος.

     

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροBlueberry Cherry Cupcakes
    Επόμενο άρθροΖεστά ατομικά τσουρεκάκια
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!