Είναι επιβεβαιωμένο από έρευνες ότι η κατανάλωση αμυγδάλων έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
Πώς να λιώσω σωστά τη σοκολάτα

Μεταξύ αυτών είναι και τα εξής:

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

tinaki_1983_qr
tinaki_1983_qr

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

Μειώνουν τη χοληστερίνη

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό American Diatetic Association, έδειξε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων αυξάνει τα επίπεδα βιταμίνης Ε στα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα.

Επίσης, μειώνει και τη χοληστερίνη. Η βιταμίνη Ε είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, αποτρέπει τη φθορά των κυττάρων καθημερινά και το φράξιμο των αρτηριών, αλλά και την οξείδωση της χοληστερόλης.

Μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέως εντέρου

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Letters, τα αμύγδαλα προστατεύουν από …
τον καρκίνο του ορθού. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι «η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω ενός λιπιδίου που περιέχουν».

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
Πώς να κάνεις πλούσιο αφρόγαλα στο φούρνο μικροκυμάτων

Όπως οι περισσότεροι ξηροί καρποί και σπόροι, έτσι και τα αμύγδαλα, συχνά βελτιώνουν τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα. Βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς και βοηθούν στη μείωση της στεφανιαίας καρδιακής νόσου. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Circulation, τα αμύγδαλα πρέπει να καταναλώνονται ως σνακ από άτομα με υπερλιπιδαιμία. Μειώνεται ο κίνδυνος στεφανιαίας καρδιακής νόσου, χάρη της υψηλής περιεκτικότητας σε άπαχα και μονοακόρεστα συστατικά

* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !