Αυθεντική Ιταλική πίτσα Ναπολιτάνα.
Συστατικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για πίτσα (τύπου 00, αν είναι δυνατόν)
325 ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
1 κουτί (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Για την επικάλυψη:
250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
Φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Προετοιμασία της ζύμης:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέστε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 1 ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Προετοιμασία της σάλτσας:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει άρωμα.
Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον βασιλικό (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Συναρμολόγηση και ψήσιμο:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250°C (ή όσο πιο ψηλά μπορεί να πάει ο φούρνος σας). Αν έχετε πέτρα ψησίματος για πίτσα, τοποθετήστε την στο φούρνο για να προθερμανθεί.
Χωρίστε τη ζύμη σε 2 ή 3 ίσα μέρη (ανάλογα με το μέγεθος της πίτσας που θέλετε).
Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε έναν λεπτό κύκλο, αφήνοντας ένα ελαφρώς πιο παχύ χείλος γύρω γύρω.
Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο γύρω γύρω.
Τοποθετήστε τις φέτες μοτσαρέλας πάνω από τη σάλτσα.
Ψήστε την πίτσα για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλές:
Χρησιμοποιήστε υλικά υψηλής ποιότητας, ειδικά για το αλεύρι και τις ντομάτες.
Μην παραφορτώσετε την πίτσα με υλικά.
Ψήστε την πίτσα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για να πετύχετε μια τραγανή κρούστα και ένα αφράτο εσωτερικό.
Αν δεν έχετε πέτρα ψησίματος, μπορείτε να ψήσετε την πίτσα σε ένα ανεστραμμένο ταψί.
Αυθεντική Ιταλική πίτσα Ναπολιτάνα https://t.co/82gZ0LLxlJ
— Matoula ♨️Tina's recipes ♨️ (@SyntagesTinas) August 23, 2024
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .