Μπάρες Δημητριακών με Καρύδα, Αμύγδαλα και Φρούτα του Δάσους

    0
    377
    Syntages-matinas.gr - Μπάρες Δημητριακών με Καρύδα, Αμύγδαλα και Φρούτα του Δάσους
    Syntages-matinas.gr - Μπάρες Δημητριακών με Καρύδα, Αμύγδαλα και Φρούτα του Δάσους

    Μπάρες Δημητριακών με Καρύδα, Αμύγδαλα και Φρούτα του Δάσους

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Σπιτικά Μπισκότα με ινδοκάρυδο!

    Συστατικά

    1 1/2 φλιτζάνι βρώμη

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη (χωρίς ζάχαρη)

    1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα

    1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα του δάσους (cranberries, blueberries, goji berries)

    1/4 φλιτζάνι μέλι

    1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο (ή αμυγδαλοβούτυρο)

    2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

    1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

    1/4 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

    1/4 φλιτζάνι σπόροι chia (για έξτρα τραγανή υφή)

    Μια πρέζα αλάτι

    Εκτέλεση

    Προετοιμασία Υλικών:

    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, την τριμμένη καρύδα, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, τα αποξηραμένα φρούτα του δάσους και τους σπόρους chia.

    Προετοιμασία Υγρών Συστατικών:

    Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι.
    Συνδυασμός και Ανάμειξη:

    Ρίξτε το μείγμα με το μέλι και το φυστικοβούτυρο πάνω από τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε καλά, μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.
    Αν θέλετε, προσθέστε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα στο τέλος και ανακατέψτε.
    Διαμόρφωση:

    Στρώστε ένα τετράγωνο ταψί (20×20 εκ.) με λαδόκολλα. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και πιέστε το καλά με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή της παλάμης σας, μέχρι να σχηματιστεί μια συμπαγής στρώση.

    Ψύξη:

    Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι το μείγμα να σφίξει και να στερεοποιηθεί.
    Κοπή και Σερβίρισμα:

    Μόλις σφίξει, αφαιρέστε το από το ταψί και κόψτε το σε μπάρες ή τετράγωνα κομμάτια.
    Αποθήκευση:

    Φυλάξτε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως μία εβδομάδα.

    Συμβουλές:

    Μπορείτε να προσθέσετε ή να αντικαταστήσετε άλλα ξηρά φρούτα ή ξηρούς καρπούς ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

    Αν προτιμάτε μπάρες χωρίς γλυκαντικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι αγαύης ή χουρμάδες πολτοποιημένους.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Παγωτό μπανάνας σοκολάτας απο τη Ματίνα

    Αυτές οι μπάρες είναι ιδανικές για ένα υγιεινό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, προσφέροντας γεύση, υφή και θρεπτικά συστατικά!

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Syntages-matinas.gr - Μπάρες Δημητριακών με Καρύδα, Αμύγδαλα και Φρούτα του Δάσους
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !