Κέικ με βατόμουρα, αμύγδαλο και λεμόνι.
Το απλό αλλά ακαταμάχητο κέικ Blueberry, Almond and Lemon Cake είναι εύκολο στο ψήσιμο και θα εντυπωσιάσει. Με φρέσκες φρουτώδεις γεύσεις, αυτό το κλασικό κέικ είναι το τέλειο συνοδευτικό για το απογευματινό σας τσάι.
Συστατικά
150 γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, συν επιπλέον για άλειμμα
190 γρ ζάχαρη άχνη
2 λεμόνια: τρίψτε το ξύσμα για να πάρετε 2 κουταλιές της σούπας και μετά το χυμό για να πάρετε 2 κ.σ.
1 κουτ εκχύλισμα βανίλιας
3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
90 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
⅛ κουτ άλατι
110 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
200 γρ βατόμουρα
70 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C αέρα. Λαδώνουμε και στρώνουμε μια φόρμα για ίσιο κέικ 11 x 21 εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.
2. Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και τη βανίλια στο μπολ ενός μίξερ τροφίμων.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ελαφρύνει και μετά χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια.
Προσθέστε τα αυγά, σε μικρές προσθήκες, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ. Το μείγμα μπορεί να χωριστεί λίγο, αλλά μην ανησυχείτε: θα επανέλθει.
Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και τα αμύγδαλα σε τρεις προσθήκες. Τέλος, διπλώνουμε με το χέρι 150 γραμμάρια βατόμουρα και αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα .
3. Ψήστε για 15 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίστε τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια βατόμουρα πάνω από την κορυφή του κέικ.
Επιστρέψτε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει αλλά να είναι ακόμα άψητο.
Σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί.
Δοκιμάστε βάζοντας ένα μαχαίρι στη μέση: είναι έτοιμο αν βγει καθαρό.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε στην άκρη, στην φόρμα του, να κρυώσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρείτε από το ταψί και το βάζετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
4. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο. Βάλτε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα μπολ με τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Περιχύνουμε το κέικ και απλώνουμε απαλά: τα βατόμουρα στην κορυφή του κέικ .
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!