Χειροποίητο φύλλο για πίτα τραγανό

    0
    372

    *Χειροποίητο φύλλο για πίτα τραγανό..Το ζυμάρι γίνεται πραγματικά μαλακό,ελαστικό και το φύλλο στο ψήσιμο βγαίνει τραγανό ανάλογα  πόσο χοντρό το θέλετε..καλό είναι στις πίτες να μην είναι πολύ χοντρό το φύλλο προτιμότερο να είναι ψιλό μπορείτε να βάλετε δυο φύλλα μαζί …λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.

    Συστατικά

    • ΓΙΑ 10 ΦΥΛΛΑ
    • 1000 γρ αλεύρι Αλλατίνη
    • 2 ποτηράκια του κρασιού καλαμποκέλαιο
    • 2 κ.σ ξύδι
    • 1 κ.γλ αλάτι
    • 1 κ.γλ ζάχαρη
    • 600 γρμ Χλιαρό νερό
    • Κόρν – φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων ή και το ίδιο το αλεύρι



     

    Δείτε επίσης: Λαχταριστά αφράτα τηγανητά τυροπιτάκια

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Εκτέλεση

    Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι και δημιουργούμε στο κέντρο μία γουβίτσα,εκεί μέσα ρίχνουμε το λάδι,το ξύδι,το αλάτι και σιγά – σιγά ανακατεύουμε με το χέρι μας προσθέτοντας σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι να δούμε να γίνεται η ζύμη ελαστική να πλάθεται..

    Ζυμώνουμε το ζυμαράκι μας καλά,*όσο πιο πολύ το ζυμώνουμε, το φύλλο θα ανοίξει αμέσως χωρίς να κάνει τρυπούλες.Το χωρίζουμε σε 10 ίσα μέρη (κάνοντας στρογγυλές μπαλίτσες) το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 20 με 30′ λεπτά στην άκρη και είναι έτοιμο για να κάνουμε τις πίτες μας!!! Η αναλογία εδώ είναι για δύο ταψιά!

    TIP : Για το άνοιγμα των φύλλων μας διευκολύνει καλύτερα το νισεστέ

    Δείτε επίσης: Λαχταριστά αφράτα τηγανητά τυροπιτάκια

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !