Χοιρινά μπιφτέκια ζυμωμένα με πατάτα. Αυτά τα χοιρινά μπιφτέκια είναι διαφορετικά απ’ ό,τι έχετε δοκιμάσει ως τώρα και θα το διαπιστώσετε καθώς θα εκτελείτε τη συνταγή!
Μη τα φοβηθείτε , θα βγουν εκπληκτικά ωραία !!
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- 600 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, ξεφλουδισμένη και τριμμένη στο χοντρό τμήμα του τρίφτη
- 1 ντοματάκι από κονσέρβα, πολτοποιημένο
- 1/2 κουτ. σούπας φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
- 1 κουτ. σούπας κοφτή γλυκιά πάπρικα (ή η ίδια ποσότητα κάρι ή μείγμα των δύο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή 2 κουτ. γλυκού φρέσκια, ψιλοκομμένη)
- 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Step 1
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνετε ελαφρά.
Step 2
Σπάτε μέσα στο μείγμα το αυγό, ανακατεύετε, προσθέτετε την πατάτα, το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε το μείγμα του κιμά καλά και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.
Step 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 – 220° C. Κατόπιν λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί, πλάθετε μπιφτέκια (περίπου 10 – 12 τεμάχια μέτριου μεγέθους), τα βάζετε στο ταψί και τα ψήνετε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Step 4
Σερβίρετε τα μπιφτέκια με ψητές πίτες και ντοματίνια, κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, περιχυμένα με ελαιόλαδο. Συνοδεύετε επίσης με γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και για τα παιδιά μια τηγανιά πατάτες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Από: www.gastronomos.gr
