Χοιρινός γύρος. Συνταγή για γύρο χοιρινό στον τηγάνι. Το αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων
Δεν χρειάζονται παραπάνω από 10 λεπτά και θα έχετε τον πιο νόστιμο γύρο που έχετε φάει ποτέ.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 600 gr χοιρινός λαιμός κομμένος σε λεπτές φέτες
- 1/2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι κουμπέμπα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κίμινο τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπάρμπεκιου σώς
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 6 gr αλάτι
Εκτέλεση
Απαραίτητο σκεύος το σχαροτήγανο ή ακόμα και ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Σε γουδί για μπαχαρικά βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κουμπέμπα και το χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κίμινο, το σουμάκ, την πάπρικα, το αλάτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη μπάρμπεκιου σώς, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια πιατέλα απλώνουμε τα κομμάτια του χοιρινού και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το μείγμα της μπάρμπεκιου και απο τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και απο τις δύο πλευρές.
Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
Ψήνουμε τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε σα ένα ξύλο κοπής.
Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες όπως ο γύρος και τα σερβίρουμε σε πιατέλα με πίτες, κρεμμύδι, ντομάτα, τζατζίκι και πατάτες τηγανιτές. Καλή σας όρεξη!
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : cookingroutes.com