Creme Egg Drip Cake

    0
    138

    Creme Egg Drip Cake. Αν ψάχνετε για το απόλυτο κέικ showtopper, τότε αυτό το Creme Egg Drip Cake είναι αυτό που θέλετε ! ( Ένα drip cake είναι πολύ απλά, κάθε κέικ που έχει σταγόνες σοκολάτας ,ή καραμέλας που στάζουν στα πλαϊνά. )  Αυτό το Creme Egg Drip Cake είναι ένα κέικ σοκολάτας τριών στρώσεων γεμάτο και καλυμμένο με βουτυρόκρεμα βανίλιας, διακοσμημένο με μια σταγόνα γκανάζ σοκολάτας και πολλά αυγά κρέμας! Μου αρέσει να αναμιγνύω το χρώμα της βουτυρόκρεμας σε ένα κέικ και εμπνεύστηκα από το λευκό και πορτοκαλί ζαχαρωτό κέντρο του Creme Eggs για να διακοσμήσω αυτό το κέικ σε λευκή και πορτοκαλί βουτυρόκρεμα.  Είναι μια υπέροχη τούρτα για να την απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας .

     

     

    Συστατικά

    Για το παντεσπάνι

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    500 g Βούτυρο

    500 γρ ζάχαρη άχνη

    9 αυγά μεγάλα

    3 κουταλιές της σούπας γάλα

    425 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

    75 g κακάο σε σκόνη

    ½ κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ

    ¼ κουταλάκι του γλυκού διττανθρακικό σόδα

    Για τη βουτυρόκρεμα

    600 γρ βούτυρο

    1,2 κιλά ζάχαρη άχνη

    3 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

    2-3 κουταλιές της σούπας γάλα

    Πορτοκαλί χρώμα τροφίμων

    Για τη γκανάζ σοκολάτας

    65 g μαύρη σοκολάτα

    65 g Διπλή κρέμα ( Extra heavy ή Double cream, με λίπος 38% – 48%. Κρέμα με πολλά λιπαρά, που συνήθως την βρίσκουμε στη Μ. Βρετανία, ή στην Ελλάδα σε επιλεγμένα super market .)

    Ή για cheat’s drip σοκολάτας

    75 g μαύρη σοκολάτα

    1 κουταλάκι του γλυκού Φυτικό λάδι

    Για διακόσμηση

    6 αυγά κρέμας

    4 Mini Creme ( Πασχαλινά 🙂 αυγά. )

    Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160C και λαδώστε και στρώστε τρεις φόρμες για κέικ 20 εκ” (που έχουν βάθος τουλάχιστον 6 εκ”)

    Φτιάχνουμε το παντεσπάνι ανακατεύοντας το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
    Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως

    Προσθέστε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τη σκόνη κακάο, τη διττανθρακική σόδα και το μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε απαλά μέχρι να μην βλέπετε πια αλεύρι

    Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, αν θέλουμε χρησιμοποιούμε ζυγαριά για ακρίβεια

    Τα ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που μπαίνει στη μέση. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς είτε μέσα στα φορμάκια είτε τα βγάζουμε από το ταψί και τα τοποθετούμε σε σχάρα ψύξης

    Για να φτιάξετε τη βουτυρόκρεμα βανίλιας ανακατέψτε το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα και τη ζάχαρη άχνη μαζί. Αν η βουτυρόκρεμα είναι πολύ σφιχτή τότε μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα ακόμα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό σύρμα ή μίξερ για να το κάνετε αυτό

    Βάζετε τη μισή βουτυρόκρεμα σε ένα άλλο μπολ και προσθέτετε το πορτοκαλί χρώμα τροφίμων, ανακατεύετε και προσθέτετε κι άλλο αν χρειαστεί μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή απόχρωση

    Για να στοιβάξετε και να διακοσμήσετε το κέικ, ισοπεδώστε κάθε παντεσπάνι με το ειδικό εργαλείο  ή μαχαίρι εάν χρειάζεται, ώστε να έχουν όλα ίσο ύψος. Τοποθετήστε το κάτω παντεσπάνι σοκολάτας σε ένα περιστρεφόμενο βάση με ένα χάρτινο δίσκο για κέικ από κάτω

    Περάστε ή απλώστε τη βουτυρόκρεμα βανίλιας σε ένα δαχτυλίδι γύρω από την άκρη του κέικ και μετά γεμίστε το κέντρο με λίγη βουτυρόκρεμα πορτοκαλιού

    Προσθέτουμε από πάνω το μεσαίο παντεσπάνι και ξανακάνουμε το ίδιο με τη βουτυρόκρεμα και μετά προσθέτουμε την τελευταία στρώση του κέικ

    Καλύπτουμε ολόκληρο το κέικ με μια βασική στρώση βουτυρόκρεμα. Χρησιμοποιήστε τη λευκή βουτυρόκρεμα για να καλύψετε το κάτω μισό του κέικ και την πορτοκαλί βουτυρόκρεμα για να καλύψετε το πάνω μισό. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει

    Καλύψτε το κέικ με μια δεύτερη και πιο παχιά στρώση βουτυρόκρεμα, χρησιμοποιώντας ξανά τη λευκή βουτυρόκρεμα για να καλύψετε το κάτω μισό του κέικ και τη πορτοκαλί βουτυρόκρεμα για να καλύψετε το πάνω μισό. Λειάνετε το όσο καλύτερα μπορείτε. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να δέσει

    Για να στάξει η σοκολάτα ganache μαύρης σοκολάτας, βάλτε τα υλικά σε ένα μπολ και φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και μετά ανακατέψτε. Συνεχίστε το ψήσιμο στα μικροκύματα σε 10 δευτερόλεπτα  ανακατεύοντας ανάμεσα ώστε να μην κάνει φυσαλίδες , μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί

    Ή Για να στάξει η μαύρη σοκολάτα του cheat, λιώστε τη μαύρη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακατέψτε. Συνεχίστε το ψήσιμο στα μικροκύματα σε 10 δευτερόλεπτα , μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Ανακατέψτε το φυτικό λάδι

    Βάλτε το μείγμα σοκολάτας που έχετε επιλέξει σε μια σακούλα ή μπουκάλι, εάν χρησιμοποιείτε σακούλα, κόψτε ένα μικρό τμήμα από την άκρη

    Περάστε σταγόνες ganache γύρω από την άκρη του κέικ, επιτρέποντας στη σοκολάτα να στάζει από τις πλευρές σε διάφορες ποσότητες

    Μόλις ολοκληρωθούν οι σταγόνες, μπορείτε να καλύψετε όλη την κορυφή του κέικ με γκανάζ σοκολάτας που σας αρέσει. Περάστε την υπόλοιπη ganache σε όλη την κορυφή του κέικ και χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι παλέτας για να το εξομαλύνετε. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά να δέσει η ganache

    Βάλτε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα σε ένα σακουλάκι, με τη βουτυρόκρεμα βανίλιας στη μία πλευρά και την πορτοκαλί βουτυρόκρεμα από την άλλη πλευρά, και με το ακροφύσιο της επιλογής σας, και διακοσμήστε περιστρέφοντας γύρω από την άκρη του κέικ

    Διακοσμούμε με τα αυγά κρέμας, τα αυγά mini κρέμα και το πασπάλισμα

    Μετακινήστε το κέικ σε πιάτο σερβιρίσματος ή βάση για κέικ ! Τα υπολείμματα θα διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό μέρος για 2-3 ημέρες

     

    Syntages-matinas.gr-Creme Egg Drip Cake

    Syntages-matinas.gr-Creme Egg Drip Cake

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Σημειώσεις

    Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας (ιδιαίτερα τα αυγά και το βούτυρο) είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο.

    Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας επαγγελματικές χρωστικές τροφίμων.

    Για όλες τις συμβουλές και τα κόλπα σχετικά με το πώς να φτιάξετε ένα κέικ σταγόνας, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο πώς να το κάνετε, ανατρέξτε στον Οδηγό  της Kat! από το The Baking Explorer! Ultimate Drip Cake How To !

    Αν και παρέχω μετρήσεις φλυτζανιών, συνιστώ ανεπιφύλακτα να ζυγίζετε τα συστατικά σας χρησιμοποιώντας ψηφιακή ζυγαριά κουζίνας *. Είναι ο πιο ακριβής τρόπος μέτρησης των συστατικών και θα εξασφαλίσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι ψηφιακές ζυγαριές είναι πολύ χαμηλού κόστους και μπορούν να αγοραστούν για περίπου 12-15 €

    Για μετρήσεις κουταλιού του γλυκού (κσ) και κουταλιού της σούπας (σούπας) χρησιμοποιήστε μεζούρες *

    και όχι τον τύπο των κουταλιών με τα οποία τρώτε.
    Και πάλι αυτό θα εξασφαλίσει ακρίβεια και θα προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ

    Προσαρμογή από συνταγή: https://thebakingexplorer.com/creme-egg-drip-cake/

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !