Πώς να φτιάξετε πουτίγκα σοκολάτας. Η παρασκευή πουτίγκας σοκολάτας από την αρχή είναι εύκολη στο σπίτι και απαιτεί μόνο λίγα βασικά συστατικά.
Συστατικά
2 Μεγάλοι κρόκοι αυγών
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
2 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού
2 κούπες πλήρες γάλα, * διαιρεμένο
1/2 κγ. Ζάχαρη
1/4 κγ. Σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/4 κουτ. Αλάτι
2 κουτ. Εκχύλισμα σοκολάτας (ή εκχύλισμα βανίλιας)
Εκτέλεση
-
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών για περίπου 60 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν ανοιχτό κίτρινο και να αυξηθεί σε όγκο, μετά χτυπήστε με το σύρμα το άμυλο καλαμποκιού και περίπου 1/4 φλιτζάνι από το γάλα. Μόλις ομογενοποιηθεί και ενσωματωθεί, το αφήνουμε στην άκρη.
- 2Τοποθετήστε τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να ζεματιστεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, όταν το υγρό είναι περίπου 80-90º. Αυτό είναι πριν το μείγμα πάρει βράση, και σε αυτό το στάδιο θα δείτε μικρές φυσαλίδες να αρχίζουν να σχηματίζονται στα πλαϊνά του τηγανιού.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, ενώ ανακατεύετε συνεχώς, ρίξτε πολύ σταδιακά το ζεστό κακάο μέσα στο μείγμα αβγού καλαμποκιού.
- Ρίξτε τα όλα πάλι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει μια πλήρη βράση η πουτίγκα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η πουτίγκα.
- Αποσύρουμε την πουτίγκα από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το εκχύλισμα σοκολάτας ή βανίλιας. Αδειάζετε την πουτίγκα σε ένα μπολ και πιέζετε την πλαστική μεμβράνη απευθείας στην επιφάνεια της πουτίγκας για να μην σχηματιστεί φλούδα. Βάζουμε στο ψυγείο για μία ή δύο ώρες μέχρι να παγώσει.
Για να ξεκινήσετε, τοποθετήστε δύο κρόκους αυγών σε ένα μπολ.
Χτυπάμε δυνατά τους κρόκους των αυγών για περίπου 60 δευτερόλεπτα, μέχρι οι κρόκοι να ανοίξουν και να πήξουν σε μια αφρώδη υφή.
Προσθέστε άμυλο καλαμποκιού και λίγο γάλα στους κρόκους των αυγών.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το αλάτι και το γάλα.
Ζεσταίνουμε αυτό το μείγμα πολύ καλά και μετά το χτυπάμε μέσα στο μείγμα αβγού με άμυλο αραβοσίτου.
Ρίξτε τα όλα πίσω στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η πουτίγκα σε μια λαχταριστή, μεταξένια υφή. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την πουτίγκα από τη φωτιά και ανακατέψτε με εκχύλισμα σοκολάτας ή βανίλιας για επιπλέον γεύση.
Ρίχνουμε την πουτίγκα σοκολάτας σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσει.
Στη συνέχεια πιέζω την πλαστική μεμβράνη κατευθείαν στην επιφάνεια της πουτίγκας, για να μην σχηματιστεί φλούδα.
Ψύξτε την πουτίγκα για μία ή δύο ώρες στο ψυγείο, στη συνέχεια ανακατέψτε την πουτίγκα και σερβίρετε.
*
Πώς να φτιάξετε πουτίγκα σοκολάτας
~
Δες ΟΛΗ τη συνταγή ✍️
με κλικ ΕΔΩ 👉 ( https://t.co/Qq0fAhRO48 )
~~(Quote Tweet) ??
#syntagesmatinas #συνταγή #RECIPE #recipe #food #cooking #gastronomy #greekfood #delicious #foodporn #chef #Foodie #ελληνικεςσυνταγες pic.twitter.com/MQ2ZSBOCD2
— Matoula ♨️ Matina’s recipes ♨️ ⛔ΝΟ ⛔DM (@SyntagesMatinas) May 25, 2023
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Προσαρμογή από συνταγή: https://www.thepioneerwoman.com/food-cooking/recipes/a85701/how-to-make-chocolate-pudding/