Ψωμί στη γάστρα με τραγανή κρούστα. Ψωμί στη γάστρα από την Ματίνα | Δεν θα το πιστεύετε! Ψωμί με μαγιά που ασχολείστε 10΄ μαζί του, το βάζετε στη γάστρα και αυτό ήταν όλο.
Συστατικά
- 750 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κοφτ κγ ζάχαρη
- 1 κγ αλάτι
- 650 γρμ χλιαρό νερό ( 30 με 40 βαθμούς όχι παραπάνω )
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μας. Κάνουμε 1 λακουβίτσα και βάζουμε τη ζάχαρη με τη μαγιά μας.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό σιγά σιγά στη μαγιά και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το αλάτι μας στο αλεύρι
Ανακατεύοντας το μείγμα μας να γίνει σαν χυλός προσθέτουμε σιγά σιγά το νεράκι μας
Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος ή το βάζουμε σε ζεστό ( σβηστό ) φούρνο για 30-40 λεπτάκια μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο μας και τοποθετούμε το ζυμάρι μας, το διπλώνουμε 3-4 φορές και το βάζουμε στην προ θερμασμένη γάστρα μας βάζοντας λίγο αλευράκι από κάτω και μετά από πάνω.
Το σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας μας και το ψήνουμε 50-60 λεπτά στους 240 β αντιστάσεις επάνω και κάτω
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!