Ψωμί στη γάστρα με τραγανή κρούστα (Video)

    0
    Syntages-matinas.gr-ψωμί στη γάστρα με τραγανή κρούστα
    Syntages-matinas.gr-ψωμί στη γάστρα με τραγανή κρούστα
    Print Friendly, PDF & Email

    Ψωμί στη γάστρα με τραγανή κρούστα. Ψωμί στη γάστρα από την Ματίνα | Δεν θα το πιστεύετε! Ψωμί με μαγιά που ασχολείστε 10΄ μαζί του, το βάζετε στη γάστρα και αυτό ήταν όλο.

     

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και γιατί όχι συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

     

    Συστατικά

    • 700 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
    • 1 κοφτ κγ ζάχαρη
    • 1 κγ αλάτι
    • 650 – 700 γρμ χλιαρό νερό ( 30 με 40 βαθμούς όχι παραπάνω )

     

    Εκτέλεση

    Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μας. Κάνουμε 1 λακουβίτσα και βάζουμε  τη ζάχαρη με τη μαγιά μας.

    Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό σιγά σιγά στη μαγιά και ανακατεύουμε

    Προσθέτουμε το αλάτι μας στο αλεύρι

    Ανακατεύοντας το μείγμα μας να γίνει σαν χυλός προσθέτουμε σιγά σιγά το νεράκι μας

    Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος ή το βάζουμε σε ζεστό ( σβηστό ) φούρνο για 30-40 λεπτάκια μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.

    Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο μας και τοποθετούμε το ζυμάρι μας, το διπλώνουμε 3-4 φορές και το βάζουμε σε προ θερμασμένη χύτρα βάζοντας λίγο αλευράκι από κάτω και μετά από πάνω.

    Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Το σκεπάζουμε με το καπάκι της χύτρας μας και το ψήνουμε 50-60 λεπτά στους 240 β αντιστάσεις επάνω και κάτω

    Syntages-matinas.gr - Ψωμί στη γάστρα
    Syntages-matinas.gr – Ψωμί στη γάστρα

     

     

     

     

    Μην ξεχάσεις να βαθμολογήσεις αυτή τη συνταγή!

    Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να τη βαθμολογήσεις!

    Μέσος όρος 5 / 5. Βαθμολογίες: 20

    Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι στιγμής! Βαθμολόγησε πρώτος.

    As you found this post useful...

    Follow us on social media!

    Διάβασες ως εδώ;; Αν σου άρεσε …. Δημοσιευσέ τη συνταγή στο Twitter