Σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια

    0
    Σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια
    Σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια

    ΠΑΤΗΣΕ ΛΑΙΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ 

    Σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια. Συνταγή για παραδοσιακό σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια. Λίγα λόγια για την ιστορία του γλυκού – Ρεβανί ή Ραβανί: Είναι το παραδοσιακό γλυκό της πόλης και έχει ιδιαίτερη φήμη σε όλη την Ελλάδα. Στην νότια Ελλάδα κυρίως μπορεί να το συναντήσει κανείς και ως ραβανί. Το ίδιο γλυκό παρασκευάζεται και στην Τουρκία φέροντας το ίδιο όνομα με τα ελληνικά, revani, στον Αραβικό κόσμο επίσης όπου αποκαλείται basbousa αλλά και σε όλη την υπόλοιπη ανατολική Μεσόγειο φέροντας διάφορα ονόματα. Σε κάποιες παραλλαγές, στα υλικά προστίθεται και τριμμένη καρύδα και σε κάποιες άλλες μπορεί να συνδυαστεί με παγωτό καϊμάκι.

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! ? https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    Συστατικά

    • *Υλικά για το κέικ ραβανί
    • 340 γρ. ‏σιμιγδάλι χοντρό
    • 125 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 180 γρ. ‏ζάχαρη
    • 250 ml ‏σπορέλαιο
    • 200 γρ. ‏γιαούρτι στραγγιστό
    • 4 ‏μεγάλα αυγά
    • 1 κάψουλα ‏βανίλια
    • 1 κ.σ. ‏ξύσμα λεμονιού
    • 1 1/2 κ.γ. ‏baking powder
    • *Υλικά για το σιρόπι
    • 800 γρ. ‏ζάχαρη
    • 750 ml ‏νερό
    • Φλούδες λεμονιού
    • 1 κ.σ. ‏γλυκόζη

     

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.

    Στο μίξερ χτυπάτε το σπορέλαιο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.

    Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το baking powder.

    Προσθέτετε τα υλικά κοσκινισμένα στο μείγμα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.

    Λαδώνετε και αλευρώνετε καλά ένα μέτριο ταψί και προσθέτετε το μείγμα.

    Ψήνετε για 45 λεπτά στους 180 °C Κελσίου.

    Μόλις βάλετε το ρεβανί να ψηθεί βράζετε τα υλικά του σιροπιού. Όταν το ρεβανί είναι έτοιμο το σιροπιάζετε κουταλιά κουταλιά.

    Αφήνετε 4 τουλάχιστον ώρες να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Το είδαμε εδώ: https://www.foodmaniacs.gr

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!! 

     

     

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here