Σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια

    0
    668

    Σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια. Συνταγή για παραδοσιακό σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια. Λίγα λόγια για την ιστορία του γλυκού – Ρεβανί ή Ραβανί: Είναι το παραδοσιακό γλυκό της πόλης και έχει ιδιαίτερη φήμη σε όλη την Ελλάδα. Στην νότια Ελλάδα κυρίως μπορεί να το συναντήσει κανείς και ως ραβανί. Το ίδιο γλυκό παρασκευάζεται και στην Τουρκία φέροντας το ίδιο όνομα με τα ελληνικά, revani, στον Αραβικό κόσμο επίσης όπου αποκαλείται basbousa αλλά και σε όλη την υπόλοιπη ανατολική Μεσόγειο φέροντας διάφορα ονόματα. Σε κάποιες παραλλαγές, στα υλικά προστίθεται και τριμμένη καρύδα και σε κάποιες άλλες μπορεί να συνδυαστεί με παγωτό καϊμάκι.

    Συστατικά

    • *Υλικά για το κέικ ραβανί
    • 340 γρ. ‏σιμιγδάλι χοντρό
    • 125 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 180 γρ. ‏ζάχαρη
    • 250 ml ‏σπορέλαιο
    • 200 γρ. ‏γιαούρτι στραγγιστό
    • 4 ‏μεγάλα αυγά
    • 1 κάψουλα ‏βανίλια
    • 1 κ.σ. ‏ξύσμα λεμονιού
    • 1 1/2 κ.γ. ‏baking powder
    • *Υλικά για το σιρόπι
    • 800 γρ. ‏ζάχαρη
    • 750 ml ‏νερό
    • Φλούδες λεμονιού
    • 1 κ.σ. ‏γλυκόζη

     

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Στο μίξερ χτυπάτε το σπορέλαιο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.

    Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το baking powder.

    Προσθέτετε τα υλικά κοσκινισμένα στο μείγμα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.

    Λαδώνετε και αλευρώνετε καλά ένα μέτριο ταψί και προσθέτετε το μείγμα.

    Ψήνετε για 45 λεπτά στους 180 °C Κελσίου.

    Μόλις βάλετε το ρεβανί να ψηθεί βράζετε τα υλικά του σιροπιού. Όταν το ρεβανί είναι έτοιμο το σιροπιάζετε κουταλιά κουταλιά.

    Αφήνετε 4 τουλάχιστον ώρες να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε!

     

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΔΕΣ ΕΔΩ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΡΑΒΑΝΙ

    Το είδαμε εδώ: https://www.foodmaniacs.gr

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !