Σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια

    0
    Σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια
    Σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια
    Print Friendly, PDF & Email

    Σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια. Συνταγή για παραδοσιακό σιροπιαστό ραβανί από τη Βέροια. Λίγα λόγια για την ιστορία του γλυκού – Ρεβανί ή Ραβανί: Είναι το παραδοσιακό γλυκό της πόλης και έχει ιδιαίτερη φήμη σε όλη την Ελλάδα. Στην νότια Ελλάδα κυρίως μπορεί να το συναντήσει κανείς και ως ραβανί. Το ίδιο γλυκό παρασκευάζεται και στην Τουρκία φέροντας το ίδιο όνομα με τα ελληνικά, revani, στον Αραβικό κόσμο επίσης όπου αποκαλείται basbousa αλλά και σε όλη την υπόλοιπη ανατολική Μεσόγειο φέροντας διάφορα ονόματα. Σε κάποιες παραλλαγές, στα υλικά προστίθεται και τριμμένη καρύδα και σε κάποιες άλλες μπορεί να συνδυαστεί με παγωτό καϊμάκι.

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest και στο Twitter για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και γιατί όχι συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Συστατικά

    • *Υλικά για το κέικ ραβανί
    • 340 γρ. ‏σιμιγδάλι χοντρό
    • 125 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 180 γρ. ‏ζάχαρη
    • 250 ml ‏σπορέλαιο
    • 200 γρ. ‏γιαούρτι στραγγιστό
    • 4 ‏μεγάλα αυγά
    • 1 κάψουλα ‏βανίλια
    • 1 κ.σ. ‏ξύσμα λεμονιού
    • 1 1/2 κ.γ. ‏baking powder
    • *Υλικά για το σιρόπι
    • 800 γρ. ‏ζάχαρη
    • 750 ml ‏νερό
    • Φλούδες λεμονιού
    • 1 κ.σ. ‏γλυκόζη

     

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.

    Στο μίξερ χτυπάτε το σπορέλαιο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.

    Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το baking powder.

    Προσθέτετε τα υλικά κοσκινισμένα στο μείγμα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.

    Λαδώνετε και αλευρώνετε καλά ένα μέτριο ταψί και προσθέτετε το μείγμα.

    Ψήνετε για 45 λεπτά στους 180 °C Κελσίου.

    Μόλις βάλετε το ρεβανί να ψηθεί βράζετε τα υλικά του σιροπιού. Όταν το ρεβανί είναι έτοιμο το σιροπιάζετε κουταλιά κουταλιά.

    Αφήνετε 4 τουλάχιστον ώρες να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε!

     

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΔΕΣ ΕΔΩ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΡΑΒΑΝΙ

    Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Το είδαμε εδώ: https://www.foodmaniacs.gr

     

    Μην ξεχάσεις να βαθμολογήσεις αυτή τη συνταγή!

    Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να τη βαθμολογήσεις!

    Μέσος όρος 5 / 5. Βαθμολογίες: 155

    Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι στιγμής! Βαθμολόγησε πρώτος.

    Διάβασες ως εδώ;; Αν σου άρεσε …. Δημοσιευσέ τη συνταγή στο Twitter

     

    Προηγούμενο άρθροCupcakes με Nutella
    Επόμενο άρθροCreme Egg Drip Cake
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!!