Κέικ μους με φυστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα

    0
    Syntages-matinas.gr - Κέικ μους με φυστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα
    Syntages-matinas.gr - Κέικ μους με φυστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα
    Print Friendly, PDF & Email

    Κέικ μους με φυστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα. Το κέικ μους με φυστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα των ονείρων σας! Αν είστε λάτρης των Peanut Butter Cups της Reese, τότε αυτό το κέικ είναι για εσάς! Μια τραγανή στρώση τραγανής μαύρης σοκολάτας και αλατισμένων φιστικιών, μια νόστιμη στρώση φυστικοβούτυρου και μια λεία μους μαύρης σοκολάτας και τέλος ολοκληρώθηκε με ένα γυαλιστερό γλάσο κακάο!

     

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest και στο Twitter για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και γιατί όχι συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Συστατικά

     

    ΣΤΡΩΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙ CRUNCH

    50 γρ αλατισμένα φιστίκια
    100 γρ μαύρη σοκολάτα
    10 g ουδέτερο έλαιο γεύσης όπως λάδι κανόλας

    ΣΤΡΩΣΗ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

    160 γραμμάρια λείο φυστικοβούτυρο
    40 γρ ζάχαρη άχνη
    ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

    ΜΟΥΣ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

    2 φύλλα ζελατίνης 3,4 γρ
    100 γρ μαύρη σοκολάτα
    350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

    ΓΚΑΝΑΖ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

    5 φύλλα ζελατίνης
    100 γρ νερό
    100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
    200 γρ γάλα συμπυκνωμένο
    45 γρ κακάο σε σκόνη

    ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

    40 γρ καραμελωμένη λευκή σοκολάτα προαιρετικά μπορεί να είναι και λευκή σοκολάτα
    Φιστίκια. Βρώσιμη χρυσόσκονη

     

     

    Εκτέλεση

    ΣΤΡΩΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙ CRUNCH

    Ψιλοκόβουμε τα αλατισμένα φιστίκια. Λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το ουδέτερο άρωμα λάδι και το ανακατεύουμε. Διπλώνουμε τα ψιλοκομμένα φιστίκια μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα. Στη συνέχεια το αδειάζουμε σε φόρμα σιλικόνης 16 εκ. και το βάζουμε στην κατάψυξη να δέσει για 10-20 λεπτά.
    50 γρ αλατισμένα φιστίκια,100 γρ μαύρη σοκολάτα,10 g ουδέτερο άρωμα λάδι

    ΣΤΡΩΣΗ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

    Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα μαζί με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θα γίνει μια μεγάλη συστάδα όταν αναμειχθούν όλα μαζί.
    160 γραμμάρια λείο φυστικοβούτυρο,40 γρ ζάχαρη άχνη,½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    Βγάζετε τη στρώση σοκολάτας με φιστίκια από την κατάψυξη και προσθέτετε από πάνω τη στρώση φυστικοβούτυρου. Το λειαίνουμε με μια σπάτουλα offset ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη στρώση.
    Μόλις ομογενοποιηθεί, το βάζετε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.

    ΜΟΥΣ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

    Μουσκέψτε τα (2 φύλλα ζελατίνης )  φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά.

    Λιώστε 100 γρ μαύρη σοκολάτα . Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε 75 g από τα 350 g παχύρρευστης κρέμας σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει ελαφρά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το φύλλο ζελατίνης. Το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.

    Ρίξτε τη ζεσταμένη παχύρρευστη κρέμα πάνω από τη μαύρη σοκολάτα και με μια σπάτουλα ανακατέψτε την μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    Χτυπάμε τα υπόλοιπα 275 γραμμάρια παχύρρευστης κρέμας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τη σαντιγί στη μαύρη σοκολάτα σε 3 μέρη και διπλώστε την απαλά μαζί με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να ομογενοποιηθεί.

    ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

    Τοποθετήστε τη φόρμα σιλικόνης Eclipse (ή οποιαδήποτε άλλη φόρμα σιλικόνης με διάμετρο 18 cm που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε) σε μια μικρή σανίδα, έτσι ώστε το κέικ να μετακινείται πιο εύκολα.

    Ρίχνουμε τη μους στη φόρμα σιλικόνης. Βγάζουμε τη στρώση σοκολάτας με φιστίκια και φυστικοβούτυρο από την κατάψυξη και από τη φόρμα. Τοποθετήστε τη στρώση ανάποδα, με τη στρώση φυστικοβούτυρου προς τα κάτω μέσα στη μους, και τοποθετήστε τη στο κέντρο της μους μαύρης σοκολάτας.

    Τοποθετήστε απαλά το κέικ μους στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.

    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
    Αποθηκεύστε το κέικ μους με φυστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Απολαύστε καλύτερα μέσα σε 2-3 ημέρες.

    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΑποθηκεύστε το κέικ μους με φυστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Απολαύστε καλύτερα μέσα σε 2-3 ημέρες.
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
    Αποθηκεύστε το κέικ μους με φυστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Απολαύστε καλύτερα μέσα σε 2-3 ημέρες.


    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Προσαρμογή από συνταγή: https://juliemarieeats.com/

    Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ

    Μην ξεχάσεις να βαθμολογήσεις αυτή τη συνταγή!

    Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να τη βαθμολογήσεις!

    Μέσος όρος 5 / 5. Βαθμολογίες: 19

    Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι στιγμής! Βαθμολόγησε πρώτος.

    Διάβασες ως εδώ;; Αν σου άρεσε …. Δημοσιευσέ τη συνταγή στο Twitter