Pizza με προσούτο μοτσαρέλα και ντομάτα.

    0
    1080

    Κλασική κι αγαπημένη εκδοχή της πίτσας. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε το προσούτο και τον βασιλικό αφού ψηθεί η πίτσα. Είναι ωραίο να είναι ωμά!

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Το τέλειο κοντοσούβλι, στο φούρνο

    Συστατικά

    • * Για τη ζύμη
    • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον
    • ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
    • 1½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
    • 2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
    • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
    • * Για την επικάλυψη
    • 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
    • λίγο ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι
    • 1 πρέζα ζάχαρη
    • βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο και μερικά ολόκληρα φύλλα
    • 3 μπάλες μοτσαρέλα στραγγισμένες και κομμένες σε φέτες
    • 100γρ. προσούτο

     

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη, προσθέτετε ½ φλιτζάνι από το χλιαρό νερό και ανακατεύετε καλά. Περιμένετε 5 λεπτά να αρχίσει το μίγμα να κάνει φουσκάλες.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και το ανακατεύετε με το αλάτι. Προσθέτετε το μισό λάδι, το μίγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Αρχίζετε να ανακατεύετε και στη συνέχεια να ζυμώνετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

    Απλώνετε μια χούφτα αλεύρι στον πάγκο εργασίας και αδειάζετε πάνω το μίγμα. Ζυμώνετε περίπου για 10 λεπτά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι αν είναι πολύ κολλώδης.

    Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ (γιατί θα φουσκώσει), ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και καλύπτετε με ένα πανί. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν φουσκώσει, τη χτυπάτε να μαζέψει και την αφήνετε να φουσκώσει ξανά για άλλη μισή ώρα.

    Ενώ περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη, ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βάζετε την τριμμένη ντομάτα να βράσει με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μια πρέζα ζάχαρη μέχρι να πήξει. Την αφήνετε να κρυώσει εκτός φωτιάς.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα ανοίγετε σε δύο φύλλα τα οποία απλώνετε σε λαδωμένα τετράγωνα ή στρογγυλά ταψάκια. Αλείφετε με τη σάλτσα της ντομάτας, πασπαλίζετε με το βασιλικό, μοιράζετε ομοιόμορφα τη μοτσαρέλα και το προσούτο και ψήνετε τις πίτσες στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.

    Βγάζετε τις πίτσες από το φούρνο, διακοσμείτε με ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικού, με το ειδικό εργαλείο χαράζετε την πίτσα σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Καλαμάρι τύπου Rioja


    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !