Κλασική κι αγαπημένη εκδοχή της πίτσας. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε το προσούτο και τον βασιλικό αφού ψηθεί η πίτσα. Είναι ωραίο να είναι ωμά!
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest και στο Twitter για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και γιατί όχι συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Συστατικά
- * Για τη ζύμη
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον
- ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- * Για την επικάλυψη
- 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο και μερικά ολόκληρα φύλλα
- 3 μπάλες μοτσαρέλα στραγγισμένες και κομμένες σε φέτες
- 100γρ. προσούτο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη, προσθέτετε ½ φλιτζάνι από το χλιαρό νερό και ανακατεύετε καλά. Περιμένετε 5 λεπτά να αρχίσει το μίγμα να κάνει φουσκάλες.
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και το ανακατεύετε με το αλάτι. Προσθέτετε το μισό λάδι, το μίγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Αρχίζετε να ανακατεύετε και στη συνέχεια να ζυμώνετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Απλώνετε μια χούφτα αλεύρι στον πάγκο εργασίας και αδειάζετε πάνω το μίγμα. Ζυμώνετε περίπου για 10 λεπτά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι αν είναι πολύ κολλώδης.
Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ (γιατί θα φουσκώσει), ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και καλύπτετε με ένα πανί. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν φουσκώσει, τη χτυπάτε να μαζέψει και την αφήνετε να φουσκώσει ξανά για άλλη μισή ώρα.
Ενώ περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη, ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βάζετε την τριμμένη ντομάτα να βράσει με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μια πρέζα ζάχαρη μέχρι να πήξει. Την αφήνετε να κρυώσει εκτός φωτιάς.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα ανοίγετε σε δύο φύλλα τα οποία απλώνετε σε λαδωμένα τετράγωνα ή στρογγυλά ταψάκια. Αλείφετε με τη σάλτσα της ντομάτας, πασπαλίζετε με το βασιλικό, μοιράζετε ομοιόμορφα τη μοτσαρέλα και το προσούτο και ψήνετε τις πίτσες στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
Βγάζετε τις πίτσες από το φούρνο, διακοσμείτε με ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικού, με το ειδικό εργαλείο χαράζετε την πίτσα σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.
Κλασική κι αγαπημένη εκδοχή της πίτσας.
Δες τη συνταγή 🥮 ΕΔΩ: 👉 https://t.co/6tGz01xAA6
Ακολούθησε με στο : @SyntagesMatinas 💋💋
💦💦💦 RT ?🔥
#συνταγή #RECIPE #recipe #food
#cooking #gastronomy #greekfood #delicious #foodporn#chef #cheflife #foodie pic.twitter.com/ZboXOKDKVp— Matoula P ♨️ Matina’s recipes ♨️ (@SyntagesMatinas) March 12, 2023
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ