Συνταγή για κέικ βανίλιας. Φτιαγμένη από την αρχή με λίγα μόνο υλικά, αυτή η συνταγή για κέικ βανίλιας είναι το τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση. Αυτό το κλασικό κέικ είναι γευστικό και έχει μια τρυφερή και υγρή ψίχα. Είναι τόσο ελαφρύ, αφράτο και εύκολο στην παρασκευή του που δεν θα επιστρέψετε ποτέ στα έτοιμα μείγματα!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
Για την τούρτα:
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (280 γρ.)
- 2¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1⅔ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη (333 γρ.)
- ¾ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (170 γρ.)
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλιά της σούπας βανίλια (15 mL)
- 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (240 mL)
Για το πάγωμα:
- 1 ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 5 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα συν περισσότερο όσο χρειάζεται
- 2 κουταλιές της σούπας βανίλια (10 mL) συν επιπλέον για γεύση αν θέλετε
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 β και στρώνουμε δύο ταψιά 8 ιντσών με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε τις πλευρές. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
-
Χτυπήστε το βούτυρο σε ένα μίξερ βάσης εξοπλισμένο με εξάρτημα με χτυπητήρι ή ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ξύνοντας το μπολ όσο χρειάζεται. Προσθέστε τη βανίλια και μετά τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα, στη συνέχεια ξύστε το μπολ και ανακατέψτε σε δυνατή ποσότητα για ένα λεπτό.
-
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις εναλλάξ με το βουτυρόγαλα. Μόλις ενωθούν σχεδόν, αφαιρέστε το εξάρτημα με το σύρμα και διπλώστε το υπόλοιπο βούτυρο/αλεύρι χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Μην ανακατεύετε υπερβολικά το μείγμα.
-
Μοιράζετε το μείγμα εξίσου ανάμεσα στα δύο ταψιά και, στη συνέχεια, ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να φύγουν οι άκρες από το ταψί και μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο να βγει καθαρή.
-
Αφήστε το να κρυώσει για 5 περίπου λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τις στρώσεις σε μια σχάρα ψύξης, αφαιρέστε το χαρτί και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Για το πάγωμα:
-
Χτυπήστε το βούτυρο και το αλάτι σε ένα μίξερ βάσης ή ηλεκτρικό μίξερ χειρός. Προσθέστε τη ζάχαρη μερικές κούπες τη φορά ενώ ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία.
-
Περιχύστε με την κρέμα και τη βανίλια, στη συνέχεια ξύστε το μπολ και αυξήστε την ταχύτητα στο υψηλό. Ανακατέψτε για περίπου τρία λεπτά, στη συνέχεια μειώστε την ταχύτητα στο χαμηλό και ανακατέψτε ένα επιπλέον λεπτό.
-
Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να πιέσετε μερικές από τις μεγαλύτερες φυσαλίδες από τη βουτυρόκρεμα, στη συνέχεια απλώστε την πάνω από την πρώτη στρώση του κέικ σας, προσθέστε τη δεύτερη και καλύψτε την κορυφή και την άκρη με βουτυρόκρεμα.
-
Απαλό φινίρισμα με ρουστίκ swoops ή σπειροειδες μοτίβο.
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ
Προσαρμογή από συνταγή: https://preppykitchen.com/
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι.
Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι