Απίθανη Γιαννιώτικη Kρεατόπιτα !

    0
    577
    Απίθανη-Γιαννιώτικη-Kρεατόπιτα-syntages-matinas.gr_-696x465
    Απίθανη-Γιαννιώτικη-Kρεατόπιτα-syntages-matinas.gr_-696x465

    Απίθανη Γιαννιώτικη Kρεατόπιτα ! Τα Γιάννενα και γενικότερα στην Ήπειρο φημίζονται για τις πίτες .

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Kρεατόπιτα Γιαννιώτικη !

    Μια παραδοσιακή και πεντανόστιμη πίτα είναι και η κρεατόπιτα που θα μοιραστώ μαζί σας και … είναι λίγο μπελαλίδικη μεταξύ μας. Καλή επιτυχία σε όποιον επιλέξει να την δοκιμάσει, πραγματικά αξίζει τον κόπο

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • * Zύμη
    • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 ποτήρια νερό περίπου
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 2 κ.σ. λάδι
    • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
    • 1 κούπα φυτίνη σε θερμοκρασία δωματίου
    • ½ κούπα ηλιέλαιο
    • 100 γρ βιτάμ
    • * Γέμιση
    • 750 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
    • 500 γρ τυρί φέτα
    • 2 αυγά
    • 4 πράσα
    • 1 κρεμμύδι ξερό
    • ½ κούπα ελαιόλαδο
    • Αλάτι, πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    Ενώνουμε τα υλικά της ζύμης και κάνουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί αφού την σκεπάσουμε με μία πετσέτα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη φυτίνη, το βιτάμ και το ηλιέλαιο και τα ζεσταίνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και το αφήνουμε να κρυώσει.

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη.

    Κάθε μέρος το χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου. Αλείφουμε κάθε φύλλο ξεχωριστά και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι, έχουμε ένα φύλλο με 8 στρώσεις.

    Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

    Για τη γέμιση, αχνίζουμε τα πράσα και τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.

    Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το τοποθετούμε σε ταψί περίπου 40 εκ. με το φύλλο να εξέχει λίγο έξω από το ταψί. Ρίχνουμε όλη τη γέμιση και σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο.

    Γυρίζουμε το φύλλο που εξέχει έξω από το ταψί και δημιουργούμε τον κόθρο. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της πίτας, την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Kρεατόπιτα Γιαννιώτικη !
    Απίθανη-Γιαννιώτικη-Kρεατόπιτα-syntages-matinas.gr_-696x465
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.

    Δείτε το με κλικ ΕΔΩΡολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.HOT Προσφορά My Vendora .

    Προηγούμενο άρθροPico de Gallo
    Επόμενο άρθροΣπιτικό Ελιόψωμο
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!