Κατσαρόπιτα πατάτας με κιμά και τυρί, σε τηγάνι

    0
    200

    Κατσαρόπιτα πατάτας με κιμά και τυρί, σε τηγάνι. Οι πατάτες σε συνδυασμό με αυγά, κιμά και τυρί είναι ένα χορταστικό και πολύ νόστιμο πιάτο. Μια τέτοια ασυνήθιστη κατσαρόπιτα μαγειρεμένη σε τηγάνι έχει μια τραγανή κρούστα πατάτας στο εξωτερικό και μια ζουμερή, θρεπτική γέμιση κρέατος με μια λεπτή γεύση σκόρδου στο εσωτερικό.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

     

    Συστατικά

    • Πατάτα – 600 gr
    • Κιμάς ( μοσχαρίσιος ) – 300 gr
    • Σκληρό τυρί – 70 gr
    • Αυγά – 3 τεμ.
    • Κρεμμύδι – 100 g (1 τεμ.)
    • Σκόρδο – 2 σκελίδες
    • Φυτικό λάδι – 60 ml (4 κουταλιές της σούπας)
    • Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού (για γεύση)
    • Αλεσμένο πιπέρι (μείγμα πιπεριών) – 0,5 κουταλάκι του γλυκού (για γεύση)
    • Φρέσκος άνηθος (για το σερβίρισμα, προαιρετικά) – 1-2 κλωναράκια

     

    Εκτέλεση

    1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κιμά – μοσχαρίσιο (όπως ο δικός μου), συνδυασμένο, χοιρινό ή κοτόπουλο, θα είναι πεντανόστιμο σε κάθε περίπτωση!
    2. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις ξεπλένετε και τις κόβετε σε μικρούς κύβους, με μια πλευρά περίπου 0,5 εκ. Μην τις ψιλοκόψετε στον τρίφτη, αλλιώς το πιάτο θα γίνει όχι και τόσο ζουμερό!
    3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, βάζετε τις πατάτες και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
    4. Όσο ψήνονται οι πατάτες, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Για να το κάνετε αυτό, ψιλοκόψτε το ξεφλουδισμένο σκόρδο. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το πλένουμε και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
    5. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.γ. σούπας φυτικό λάδι και τηγανίζουμε πάνω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει διάφανο.
    6. Βάζουμε τον κιμά σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε με τα κρεμμύδια, σπάζοντας τα κομμάτια με μια σπάτουλα, για 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί.
    7. Μετά από λίγο, οι πατάτες έγιναν μαλακές, ενώ διατήρησαν το σχήμα των κύβων. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις αφήνετε στην άκρη.
    8. Όταν ο κιμάς σγουρύνει και γίνει πιο μαλακός, προσθέστε 0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα μείγμα πιπεριών (0,25 κουταλάκι του γλυκού), ανακατέψτε. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
    9. Τρίψτε το σκληρό τυρί σε ένα λεπτό τρίφτη. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε 0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ένα μείγμα πιπεριών (0,25 κουταλάκι του γλυκού). Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά ή αποξηραμένα βότανα. Ανακατέψτε τα πάντα με ένα πιρούνι, συνδυάζοντας την ασπάδι και τον κρόκο με τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε τις παγωμένες πατάτες με το έτοιμο μείγμα αυγών & ανακατεύουμε.
    10. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί με το υπόλοιπο λάδι (1 κουταλιά της σούπας). Απλώνουμε το μισό μείγμα πατάτας-αυγού στο ταψί σε ομοιόμορφη στρώση (έχω ένα ταψί με διάμετρο 21 εκ.).
    11. Απλώστε το μισό από το τριμμένο τυρί πάνω από τις πατάτες. Πάνω από το τυρί βάζουμε όλη τη γέμιση κρέατος.
    12. Απλώστε το υπόλοιπο τυρί πάνω από τη στρώση του κρέατος. Στη συνέχεια καλύψτε τη γέμιση με το δεύτερο μέρος της μάζας πατάτας-αυγού. Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Τηγανίζουμε το πιάτο από τη μία πλευρά για 5-7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν οι άκρες.
    13. Στη συνέχεια αφαιρέστε το κάλυμμα. Καλύψτε το τηγάνι με ένα φαρδύ πιάτο και αναποδογυρίστε το τηγάνι απότομα, έτσι ώστε η Κατσαρόπιτα να βρίσκεται στο πιάτο. Σύρετε την Κατσαρόπιτα από το πιάτο και πάλι στο τηγάνι.
    14. Μαγειρέψτε το πιάτο για άλλα 5-7 λεπτά κάτω από το καπάκι. Στη συνέχεια μεταφέρετε την Κατσαρόπιτα πατάτας σε ένα φαρδύ πιάτο και κρυώστε ελαφρά.
    15. Η Κατσαρόπιτα πατάτας με κιμά και τυρί, ψημένη σε τηγάνι, είναι έτοιμη. Σερβίρετε με φρέσκα μυρωδικά, τουρσί ή φρέσκα λαχανικά.
    16. Αυτή η Κατσαρόπιτα με πατάτα είναι μια υπέροχη ιδέα για δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα για όλη την οικογένεια. Η γέμιση κρέατος είναι ζουμερή και το μίγμα πατάτας-αυγού θα αντικαταστήσει τον συνηθισμένο πουρέ πατάτας.

    Matoula ♨️ Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    The post appeared first on: https://www.daybook.info/

     

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι. 
    Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩΡολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι. με € 33,25 - VendoraHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι